Bonte avond

Toen vrijdagavond het kamp weer bijna voorbij was, volgde zoals elk jaar weer de bonte avond. Net als andere jaren konden alle kinderen en smurfen stukjes instuderen om deze avond op te voeren. Het grootste gedeelte van de kinderen stond bij een of meer van de stukjes ingeschreven.

Gwen, Selma en Amber beten het spits af met een komisch stukje waarin zij de verschillende smurfen na deden. Zo werden onder andere een jonge ruimte smurf, muzieksmurf, hippesmurf en smulsmurf nagedaan.

Een aantal van de jongens hadden knutselsmurf en lolsmurf gestrikt om mee te zingen met ‘Iedereen kan toveren’ van K3. Lolsmurf had echter niet mee geoefend, dus de jongens zagen hun kans schoon en zorgde ervoor dat hij niet op de hoogte was van het dansje dat ze zouden doen in de hoop hem voor schut te zetten. Lolsmurf had echter zelf ook nog een grapje op de tekst in gedachte tijdens het laatste refrein.

Ook dichtsmurf en potigesmurf hadden een liedje uitgekozen om te zingen: ‘You’re the one that I want’ van Grease. Natuurlijk is dit niet heel makkelijk om te zingen na een week kamp, maar ze hebben een goede poging gedaan.

Jannes, Valentijn, Marius, Tomek, Rens, Jelte en smulsmurf probeerden na aanleiding van levend cluedo uit te vinden wie Njords roeispaan had gestolen. Wat volgde was een leuk verhaal hoe de roeispaan via via bij de mafia terecht was gekomen en hoe de politie hem daar terug vond. Uiteindelijk kon de legendarische roeispaan terug gegeven worden aan Njord. Hier was Njord natuurlijk erg blij mee.

Daarna volgde het jaarlijkse Dat-komt-nooit-meer-teruglied. Dit maal gezongen door dichtsmurf en brilsmurf. Natuurlijk viel iedereen die nog stem over had met volle overgave bij. De tekst is hier te vinden.

Als laatste gingen 13 jongens in hun onderbroek rondjes rennen rond de blokhut. Zij hadden namelijk lolsmurf zo gek gekregen om te beloven dat als ze 10 man meekregen, dat hij een half uur lang verhalen zou gaan vertellen op de oudste slaapzaal. Omdat ze dit makkelijk hadden gehaald, ging de slaapzaal dus nóg later slapen dan dat ze normaal deden.

Nadat alle stukjes waren opgevoerd volgende een gezellig avond met onder andere schaken, dansen en spelletjes spelen.

 

Sorry, comments are closed for this item.