Bughouse

Elk kamp wordt wel een behoorlijke hoeveelheid bughouse gespeeld. Vaak is deze schaakvariant zelfs populairder dan het ‘standaard’ schaken. Het is echter járen geleden dat we een officieel bughouse toernooi hebben gehouden, maar vandaag was het weer zo ver. Toen de kinderen doorhadden wat we gingen doen, gingen er een aantal flink door het lint.
Tijdens het toernooitje waren er natuurlijk een aantal hoogtepunten en dieptepunten. Zo was Thomas bijvoorbeeld één seconde te laat met mat te zetten, maar was dus helaas al zijn teamgenoot mat gezet. Daardoor had hij alsnog verloren. Ook moesten we Mika en smulsmurf uit elkaar halen, omdat die drie keer achter elkaar met elkaar ingedeeld werden. Ook Olesj en Gwen werden vaak samen ingedeeld. Dit was echter een minder groot probleem omdat zij niet een onverslaanbaar duo waren. Uiteindelijk was Jannes door een combinatie van geluk en kennis van het spel ongeslagen.
De laatste ronde gingen de kampioenen Mika en Jannes op tegen moppersmurf en pottigesmurf. Na een spannende pot bleken Jannes en Mika toch te sterk voor het smurfen duo.

De naam was te veel moeite 9
De schaaklegendes 10
De vliegende schakers 8
De legende van de potige toekans 8
De bingoclub 6
The legends 6

Sorry, comments are closed for this item.