Lolsmurfs dagboek: dag 4

Lief dagboek,

Toen ik vanochtend wakker werd schrok ik, er stond namelijk een smurf in de slaapzaal. Dit betekent dat ik tegelijk met de kinderen wakker werd gemaakt! Dit heeft voordelen en nadelen. Het voordeel was dat ik ruim een half uur langer kon slapen. Het nadeel was dat ik veel stress had op de vroege ochtend. Het gaf wel aan dat ik erg vermoeid ben. Daarom ben ik vandaag een paar keer even op bed gaan liggen.

Zo lag ik bijvoorbeeld tijdens het ochtendspel een paar rondes op de slaapzaal. Op den duur kwam Merlijn binnen en zei dat hij van Dirk had gewonnen. Altijd leuk als een van de kleinere tegen een groepsoudste kan winnen.

Tijdens de lunch had mopper eieren voor ons gebakken, dus dat was genieten. Alleen ergens tijdens de lunch maakte ik de grove fout om Iris ‘Selma’ te noemen. Maar ze wisten me wel terug te pakken, want even later noemde het halve kamp mij ‘Joris’, de naam van mijn broertje.

Na de lunch moesten de kinderen mij, Hades, god van de onderwereld en de rijkdom, gunstig stellen. Dit konden ze het beste doen met munten, maar met kaarsen om mijn donkere wereld te verlichten was ik ook tevreden. Daarnaast konden ze bij mij huiden verdienen. Hiervoor moesten ze een teamgenoot door een doolhof leiden waar geen hand voor ogen te zien was. Daarnaast moesten ze het slachtoffer soms optillen omdat de vloer in lava was veranderd. Uiteindelijk verkregen de Legends bij mij de laatste gunst die ze nodig hadden om het spel te winnen, had ik dit echter geweten, dan had ik om meer offers gevraagd!

Het avondeten was een favoriet voor de kinderen: spinazie. Daarnaast hadden we ook macaroni, tomatensaus en prei. Ik was blij dat ik aan de smurfentafel zat, an ders had ik waarschijnlijk veel niet-lege borden aan mijn tafel gehad. Tijdens het toetje begonnen ik en dicht alvast aan de afwas. Tegen de tijd dat de kinderen aan het corvee begonnen hadden we een voorsprong opgebouwd die de Legends, zelfs met de hulp van Gwen en Amber, niet in konden halen.

Als avondspel hadden we een dropping. Ik mocht met Rens, Tomek, Sebastiaan, Jannes, Jelte, Leo en Koen mee. Natuurlijk zijn we volledig verkeerd gelopen. Langs asperge-, mais- en aardappelvelden af. Door het bos heen, door de stad. We hebben alles gehad. En natuurlijk ook flink veel plezier gemaakt. Kinderen een klein stukje door de mais heen: kan vast geen kwaad. Aardappel gevonden op de rand van het veld: neem maar mee. Leo zou graag willen dat ik zeg dat ik ‘gewrecked’ ben door een kat: de kinderen wilden het aaien maar ik zei dat het er bang uitzag. Toen ging hij meteen op zijn zij liggen om geaaid te worden. Uiteindelijk kwamen we tegelijk met het tweede groepje, wij waren nummer drie. Het verschil is dat wij uit het bos kwamen en zij van de weg.

Terug aangekomen op de blokhut was er een heerlijk kampvuur dat op ons wachtte, nadat ik daar even met de kinderen had genoten, ben ik dit gaan schrijven in de hoop enigszins op tijd naar bed te gaan.

Daarnaast wil ik graag zeggen dat hierboven ‘dag 4’ staat, dat wil zeggen dat we al op de helft zijn. En we moeten het smokkelspel, levendstratego, bonte avond, casino, pannenkoeken eten en zwemmen. Dus het belooft nog een geweldig kamp te worden.

Leave a Reply