Schietschaak en totemroof

Schietschaak
‘s Middags hebben de kinderen twee spellen gespeeld die met elkaar samenhingen. Het eerste spel was schietschaak. In totaal werden 4 ronden gespeeld. Omdat de kinderen telkens uitzonderingssituaties wisten te vinden op de ter plekke door Klungel bedachte regels, werden deze elke ronde iets veranderd. Dit ging zelfs zo ver dat Bart en Guus voor de laatste ronde de nieuwe regels alvast gingen testen en tot de conclusie kwamen dat die ook niet zouden gaan werken. Uiteindelijk bleek dat de oorspronkelijke regels zo gek nog niet waren. Maakte het overigens uit? Nee, want de scores werden alleen gebruikt voor de Totemroof later die middag. Hoewel het spelletje een beetje chaotisch was door de wijzigende regels, leverde het ook verrassende situaties op waardoor het ook voor de mindere schakers een leuk spel was.

Totemroof
De score van schietschaak bepaalde de startvoorwerpen voor totemroof. Het beste groepje begon met stoelen van 100 punten, het slechtste groepje begon met eieren. Het doel van het spel was om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Dit kan door voorwerpen bij andere groepjes te stelen en door voorwerpen zo goed mogelijk te beschermen tegen aanvallers van andere groepjes. Werd je lintje uit je broek getrokken, dan was je afgetikt en moest je terug naar je eigen groep. Lukte het je echter om de smurf die op een post zat aan te tikken, dan mocht je een voorwerp stelen.
Er zijn zeer veel verschillende tactieken toegepast. Zo gebruikte Dion ook verbale technieken in de verdediging en praatte hij de aanvallers terug naar hun eigen post. Ook vonden Tomek en Rob een verdwaald paasei. Een ei is een ei, dus ook op deze manier werden er punten binnengebracht.
Al met al is er een flinke strijd geleverd, waar bloed, zweet en tranen aan te pas zijn gekomen. Ondanks meerdere geblesseerde groepsleden, kwamen de Sherlock Homies als winnaars uit de verf.
totem3

totem2

totem1

Sorry, comments are closed for this item.