Cowboyschaak (2)

Vrijdagochtend stond cowboyschaak voor de tweede keer op het programma. Hetzelfde spelletje twee keer? Nee, aan deze vorm van cowboyschaak deden alleen paarden en pionnen mee. Het was de bedoeling ervoor te zorgen dat de tegenstander geen pion meer over houdt. Een pion promoveren mag, maar enkel tot paard. Bij pat verliest de speler die geen zet meer kan doen. Goud kon er ook verdiend worden: als de winnaar mínder paarden over had dan zijn tegenstander, dan leverde dat goud op voor zijn groepje. Dat bleek tot een hele hoop nieuwe tactische mogelijkheden te leiden. Jesse was hier een ware kunstenaar in. Kwam hij in een gewonnen stelling, dan offerde hij eerst geforceerd zijn paarden waarna zijn tegenstander zijn laatste pion door zetdwang tot een paard moest promoveren. Daardoor had hij 1 paard en Jesse 0, met als gevolg dat het goud en het punt soepel binnen gehengeld werden. Eenzelfde scenario overkwam Bart, die zijn tegenstander zag opgeven terwijl hij op dat moment minder paarden (maar veel meer pionnen) had. Gratis goud dus. De Apachen bleken het spelletje uiteindelijk het beste te beheersen waardoor zij met de volle 10 punten aan de haal gingen.

Sorry, comments are closed for this item.