Waterspellen

Woensdagmiddag was het stralend weer en dus tijd voor waterspelletjes. De kinderen streden in groepjes van twee tegen elkaar in drie spelletjes. Bij brillie werd een soort volleybal gespeeld, maar dan met een doorweekte sponsbal. Omdat brillie het vervelend vindt dat hij niet dingen van ver aan ziet komen vond hij het nodig de kinderen dat ook eens te laten ervaren. Zodoende had hij een zwart zeil over het net gehangen, waardoor de groepjes pas op het laatste moment de bal aan zagen komen. Dit leidde tot de nodige verrassingen wanneer er opeens een bal uit de lucht kwam vallen. Moppersmurf had een parcours uitgezet waar de kinderen moesten proberen water van de ene naar de andere kant te brengen. Hierbij moesten ze onder andere over een tafel klimmen en rondjes om een pylon draaien en dat zónder het dienblad met bekertje water te laten vallen. Als extra moeilijkheid had mopper bedacht dat de kinderen van het andere groepje balletjes mocht gooien naar de bekertjes. Hippe smurf wilde ook bekertjes water aan de overkant krijgen, maar vond het nodig een zeepbaan in de weg te leggen. In theorie hoef je dan niet eens te lopen omdat je dan naar de overkant kan glijden, maar het bleek iets minder makkelijk. Toch lukte het een paar kinderen in één keer de overkant te halen. Gelukkig bleef Klungelsmurf ver uit de buurt van deze spelletjes en zijn er geen ongelukken gebeurd. Na de spelletjes waren er waterballonnen en waterpistolen, waarmee fanatiek teams gevormd werden. Uiteindelijk was ook iedereen hiermee klaar en waren de waterspellen na een korte buitendouche afgelopen.

Het Wilde Oosten: 8
Apachen: 7
Wilde katten: 6
De coole toekans: 10
De terminators: 8
Cowkids: 7

IMG_9654

IMG_9667

IMG_9650

Sorry, comments are closed for this item.