Kennismakingspellen

Traditioneel wordt Kempenkamp natuurlijk begonnen met de kennismakingsspellen zodat de kinderen en de Smurfen elkaar alvast een beetje leren kennen. Er werd begonnen met 4 kleine spelletjes. Zo moesten de kinderen met hun lichamen woorden uitbeelden.
woorden

Kunnen jullie zien welk woord dit is?

Er werd geblinddoekt door een ‘mijnenveld’ gelopen. De geblinddoekte kinderen mochten de voorwerpen niet aanraken en werden gecoacht door de anderen. Maar dat was toch moeilijker dan het leek.
mijnenveld

Vervolgens werd er een gigantisch groot zeil uitgevouwen waar alle 37 kinderen op gingen staan. Ze moesten het zeil omdraaien zonder er vanaf te gaan.
zeil1

Toen was het tijd im de groepsindelingen bekend te maken. We hingen lijsten op met alle groepjes. Maar in plaats van de namen van de kinderen, hadden we de letters van elke naam flink door elkaar gehusseld. Dat ziet er bijvoorbeeld zo uit:
groep3

Kunnen jullie deze namen ontcijferen?

Nadat iedereen wist in welk groepje hij of zij zat, werd het eerste echte spel voor punten gespeeld met deze groepjes. De kinderen kregen rauwe spaghetti en marshmellows en ze moesten in een half uur een zo hoog mogelijke toren bouwen. De winnaar werden De Cowkids met een toren van maar liest 108 centimeter hoog!
toren

Leave a Reply