Kindercantus

Lekker gezellig buiten samen zingen, dat was de kindercantus. Onder leiding van de Hoofdsmurf, Zangsmurf en Rechtersmurf (die aan de linkerkant van Hoofdsmurf zat) werd een repertoire aan klassieke kinderliedjes ten gehore gebracht. Liedjes als ‘Op een onbewoond eiland’, ‘Brabant’, ‘Old macDonald’ en disneyliedjes kwamen voorbij. Sommige (o.a. engelse) liedjes bleken wat moeilijke coupletten te hebben waardoor niet alle zinnen vloeiend uit de keeltjes kwamen.

Natuurlijk horen er bij zo’n cantus regels. Zo mag je niet voor je beurt praten en als er gezongen wordt mag je niet drinken. Voor een aantal kinderen, en ook smurfen, bleken deze regels toch moeilijk te volgend. Hiervoor had Rechtersmurf de oplossing: straf! Onder andere Johnfoe, Yannick, Julian en Noah bleken vrij hardleers, wat ze gedeeltelijk een nat pak opleverde. Gelukkig scheen de zon fel en was alles zo opgedroogd. Met dit lekkere weer werd ook de zonnebrand er maar bijgepakt, maar de kinderen konden helaas niet lang stil blijven zitten. Alles eindigde in een hoop gegooi met water, aangestookt door boerensmurf, wat voor verkoeling zorgde. Ook de lekkere ijsjes maakten het helemaal af.

IMG_7438

IMG_7439

IMG_7458

Sorry, comments are closed for this item.