Kempenkamp 2006 dag 5

Woensdag 5 juli

Zwemmen!

Vandaag stond het zwemmen op het programma. ’s Ochtends was het voor het eerst deze week wat somber weer, dus dat beloofde niet veel goeds. De kinderen kregen de opdracht een lunchpakketje te maken en hun zwemspullen te pakken. Na het corvee marcheerde de oudste groep richting zwembad ‘De Vennen’ in Dongen. De jongste groep werd met auto’s vervoerd. Eenmaal bij het zwembad aangekomen werden de spullen onder een parasol gelegd en begon het te regenen! Dit kon de pret echter niet drukken en iedereen dook het zwembad in, zelfs Mandy met haar gebroken arm…

Er was binnen een groot zwembad met daarbij een bubbelbad. Hierin waren zoals gewoonlijk zo veel mogelijk Smurfen en kinderen verzameld, en ook Roel kwam regelmatig even langs om te zorgen dat het bubbelbad aan ging door op de 3e tegel van links te duwen. Verder was er een 25 meter bad. Over de breedte van dat bad was een touw gespannen, er hing een brandslang om aan te slingeren en er waren diverse matjes beschikbaar om op het water te dobberen of om af te pakken van kinderen of Smurfen. Verder waren er ook nog de glijbaan en de sauna die ook druk bezocht werden. In de loop van de dag werd het stralend weer en waren er ook diverse kinderen te vinden in het buitenbad met de stroomversnelling. Dit alles werd gedurende de hele dag goed in de gaten gehouden door onze badmeester Bob.

Op het grasveld werden diverse spelletjes gespeeld die meegenomen waren en natuurlijk werd er ook weer volop Bughouse gespeeld.

Rond een uur of 5 werd de friet gebracht en even later kwamen de kroketten, frikadellen en kaassoufflés. Om het feest helemaal compleet te maken kreeg iedereen nog een ijsje.

Daarna was er nog wat tijd om te zwemmen, in de zon te liggen of om een spelletje te spelen, maar toen was het toch echt de hoogste tijd om te gaan douchen en weer terug te keren naar de blokhut.

Levend ganzenbord (het vervolg)

Na het eten werd snel verder gegaan met het levend ganzenbord. Nog heel wat leuke opdrachten passeerden de revue. Prachtig was het nummer voor Luilaksmurf:

(op de muziek van “The lion sleeps tonight”)

In de blokhut, de grote blokhut, daar slaapt een smurf altijd,
Het is de Luilak, die luie luilak, die slaapt de hele dag,
Ahoe (….) wakker worden (8x)
In die blokhut, die grote blokhut, daar gaat het wekker af,
Iedereen, die wordt weer wakker, behalve die luie lak

De onmogelijke opdracht “Verzin vijf lekkere gerechten met de sla van Boerûh” werd door the Living pieces (met chefkok Casper van Zoest) glansrijk vervuld. Brillie was diep onder de indruk.

2006-35

De vraag waarom Lollie toch Lolsmurf was, vond ze wel erg gemeen (A. omdat ze grappig is, B. omdat ze denkt dat ze grappig is, C. omdat het shirt toevallig beschikbaar was, D. omdat ze één keer een grapje heeft gemaakt), maar de quizmasters trokken zich daar niks van aan. De kinderen kwamen overigens niet op het goede antwoord (C)…

2006-36

Na deze tweede creatieve sessie kon de score worden opgemaakt:

De vijf dwergen 10
The dragons 9
De grote boze schakers 8
De ervaren n00bgeitjes 7
Ali Babba en de 40 smurfen 6
De gelaarsde blauwe kapjes 5
Living pieces 4
De spookjesdoders 3

Vertellingen

Elke avond wordt er op de slaapkamer van de jongsten voor het slapen gaan een sprookje voorgelezen door een van de smurfen. Op de slaapkamer van de ouderen is er één smurf die voor de verhalen zorgt: Brillie. Nu leest Brillie de sprookjes niet voor, hij vertelt ze. Soms dwaalt hij een beetje af van het oorspronkelijke verhaal. Nou ja, Brillie is niet zo goed thuis in sprookjes en als hij het niet meer weet, verzint hij het verhaal zelf. Vaak is daarin een hoofdrol weggelegd voor Potige Smurf, een wat minder prettige hoofdrol: Potige als de boze stiefmoeder, de heks, of de reus. Brillie vond dat dan prima passen. Bekenden van de twee ‘vrienden’ weten wel dat als Brillie een verhaal over Potige Smurf vertelt, dat dan dat verhaal niet zal eindigen met “en ze leefden nog lang en gelukkig”. Gelukkig vonden de kids dat allemaal wel prima, en ze luisterden aandachtig, Gaan slapen na zo’n verhaal viel helaas niet altijd mee…

Leave a Reply