Kempenkamp 2006 dag 4

Dinsdag 4 juli

Sneeuwwitjeschaak

Sneeuwwitjeschaak is iets bijzonders. Er is alleen maar een prins (de koning), zijn ridders (paarden) en de dwergen (pionnen). Dwergen die de zware tocht naar de overkant volbrengen groeien uit tot ridder. De bedoeling van het sneeuwwitjeschaak is niet om mat te zetten. Nee de bedoeling is dat zoveel mogelijk dwergen de overkant halen. Wie uiteindelijk de meeste paarden heeft (als alle dwergen de tocht volbracht hebben, of onderweg gesneuveld zijn) wint het spel. Uiteraard moet een speler schaak opheffen. Mat beëindigt wel de partij: dan wordt het aantal paarden geteld.

Er werd gespeeld in vijf categorieën: de sterkste schakers van elke groep, de op een na sterkste schakers etcetera. In elke groep werden eerst poulewedstrijden gespeeld, en daarna een halve finale en finale. In de halve finale en finale wijzigden de spelregels nog maar eens: de paardensprongen werden veranderd in 3-2 (halve finale) en (3-1) finale in plaats van 2-1. Dat bracht de nodige verwarring te weeg in de hoofden van de schakers…

De winnaars in de vijf categorieën zijn: Roy Noten, Roel van Happen, Stef van Beers, Dennis van der Heijden en Marcel Meeuwissen.

De eindstand Ali Baba en de 40 smurfen 10 pt
De sprookjesdoders 9 pt
De vijf dwergen 8 pt
De gelaarsde blauwe kapjes 7 pt
De grote boze schakers 6 pt
The Dragons 5 pt
De ervaren n00bgeitjes 4 pt
Living pieces 3 pt

Waterspellen

Ook op de dinsdagmiddag was het stralend mooi weer. Met veel zon, water en wat smurfjes kon het bijna niet fout gaan. Er waren vier spellen uitgezet op het grasveld. Bij elk spel streden 2 groepjes tegen elkaar. Het eerste spel was flessenvoetbal. Hierbij kregen alle deelnemers een fles water zonder dop! De teams moesten de flessen van de tegenstanders met behulp van 2 noppenballen om schieten. Na 15 minuten was het team met het meeste water de winnaar.

2006-23

Spel twee was De ridder op het witte paard. Tussen twee bomen waren draden gespannen. Aan deze draden hingen gevulde waterballonnen. De kinderen kregen een stok en een kom. Ze moesten met de stok de waterballonnen kapot slaan en ondertussen zoveel mogelijk rondspattend water op vangen. Het team dat zoveel mogelijk water had opgevangen kreeg de meeste punten.

2006-24

De put van vrouw Holle was het derde spel. Hierbij moesten de teams plastic zakjes vullen met water en die vervolgens vervoeren door ze over een stok te schuiven en die op de schouders te dragen. Na een meter of 15 werden de zakken geleegd in een emmer. Hier werd door een ander teamlid een sponsbal in ondergedompeld. De gevulde bal werd door gegooid naar de volgende emmer waar de bal in werd leeg geknepen. Het groepje met de meeste gevulde emmers had gewonnen. Aangezien er flinke voorraden waren (twee gevulde badjes) werd er flink met water gegooid door zowel de kinderen als de smurfen, dus bij dit spel kwam je niet droog weg!

2006-25 2006-26

Het vierde spel was De gebroeders Grimm. Hier voor was een kinderbadje gevuld met water en zeep. Door de zeep lag er een flinke laag schuim over het water. In het water lagen kaartjes die de kinderen er om de beurt er met een netje uit moesten halen. Sommige kaartjes waren extra plus punten waard, maar die van moppersmurf was juist veel minpunten!

2006-27 2006-28

Na deze spellen was er nog een enorme zeepbaan gemaakt. Een groot zeil ingesmeerd met groene zeep. Bij dit spel konden geen punten verdiend worden. Het was dus echt de bedoeling dat er flink gekliederd en gespeeld werd. De smurfen deden hier natuurlijk aan mee. Maar niet alle smurfen kozen ervoor om te gaan glijden op de zeepbaan. Zo hadden elf smurfen besloten om lekker gezellig met zijn allen in het kinderbadje te gaan zitten. Ja, dat lukte! Maar daardoor waren ze wel een makkelijk doelwit voor kinderen die emmers vol met water bij hadden. Na al deze waterpret was het tijd om te douchen. Gewoon even wat shampoo in de haren en onder de tuinslang. De tuinslangen waren dinsdag middag multifunctioneel.

2006-29 2006-30 2006-31

Groepen Score
Ali Babba en de 40 smurfen 10
De Sprookjesdoders 9
The Dragons 8
De Grote Boze Schakers 7
De Ervaren N00bgeitjes 6
De 5 dwergen 5
De Gelaarsde Blauwe Kapjes 4
Living Pieces 3

2006-32

Levend ganzenbord

Bij het levend ganzenbord werd er op een groot bord gespeeld, met de jury als onderdeel van het bord. Natuurlijk moest er voor elke groep ook een pion zijn, die moest eerst in elkaar geknutseld worden. De groep met de mooiste pion mocht beginnen. Daarna was het: wie het eerst komt, die het eerst maalt. Dus snel je opdracht vervullen was erg belangrijk.

2006-33

Er waren diverse categorieën velden op het ganzenbord: van creatieve opdrachten, puzzels en quizvragen die veelal over de smurfen en het kempenkamp gingen tot de bekende “ga twee stappen vooruit”. De jury (Babysmurf, Smurfin, Moppersmurf en Brilsmurf) had er veel lol in, dat was duidelijk.

2006-34

Originaliteit was natuurlijk erg belangrijk. Moppersmurf had de opdracht bedacht: “Zoek een plekje voor de sla van Boerûh en geef het vast water.” Bij het voorlezen van de opdracht werd de nadruk gelegd op “vast water”, zodat de kids met een pak ijs aan de opdracht voldeden.

Ook de knutsel-, zing- en tekenopdrachten konden op de sympathie van de jury rekenen. Hieronder een leuke creatie:

(op de begintune van de smurfen-tekenfilms)

Kom mee naar Kempenkamp
Daar zijn we allemaal
Dus kom naar Kempenkamp
In Dongen bij het kanaal

Voordat het spel ten einde was, was het 10 uur en hoogste tijd voor de jongsten om eens de bedjes op te gaan zoeken. De volgende avond zou het spel verder gaan.

Leave a Reply