Dag 6: Smokkelspel

De boefjes werden deze ochtend naar het bos gebracht om hun smokkelkunsten te laten zien. De lastige keuze moest gemaakt worden tussen gratis kikkers of dure kersen van welgeteld 1 smurfo. De voorkeur van onze zuinige boefjes ging natuurlijk uit naar de gratis kikkers. Dubbele punten werden gescoord voor de kersen en toen de smokkelstrategieën eenmaal wat geoefend waren en de smurfjes moe werden, werden steeds meer kersen verkocht. Bij een succesvolle overdracht van de kers naar de overkant, werd ook nog eens een beloning uitgekeerd van 1 smurfo. Timo dacht slim te zijn en probeerde tot tweemaal toe kersen te kopen voor nepsmurfo’s bij de goedgelovige Knutselsmurf, maar gaf uiteindelijk toch zelf toe. Blijkbaar was hij de smurfjes in het bos ook te slim af, want samen met Joyce en Faas was hij de beste smokkelaar van deze ochtend. 

Leave a Reply