Dag 3: Levend Cluedo

Gisteravond is Roderick d’Augustaire vermoord op zijn landgoed vlakbij het kampterrein. De hoofdinspecteur van de politie heeft de hulp van onze kinderen nodig om de moordenaar te ontmaskeren! Hij heeft voor de kinderen alvast zeven verdachten aangewezen: de vrouw van Roderick, de twee zoons van Roderick, de tuinman, de butler, de kok en de chauffeur van de familie.
De groepjes kregen allemaal een startplek toegewezen en moesten zo snel mogelijk alle karakters af en de juiste moordenaar doorgeven. Daarvoor mochten ze bij de starttafel steeds met dobbelstenen gooien, om op het cluedo-bord de pas voor een nieuw karakter te verdienen. Bij alle karakters moesten de kinderen een spel doen. Hoe beter ze het spel speelden, hoe beter de tip deze kregen. Maar als ze een slechte tip kregen was er nog geen nood aan de man: ook de verdachten konden voor een paar smurfo’s hun geheugen opfrissen.
Welk groepje kreeg het moeilijkste raadsel opgelost? Wie wist de meeste voorwerpen te onthouden, wanneer ze die maar een minuut te zien kregen? Welk groepje kan de meeste woorden raden met hints? Wie vertelt het beste verhaal? Wie krijgt precies het juiste aantal voeten/handen/ruggen/buiken/neuzen/voorhoofden/knieën/ellebogen op de grond, niet meer en niet minder? En (leuk voor thuis): wie kan de meeste woorden maken met letters uit het woord ‘boevenkamp’?
De Criminele Kippen hebben zich een beetje door tuinman Jan laten afzetten en bezighouden, wat ze veel smurfo’s en tijd kostte. Uiteindelijk waren de Bewakers als eerste groepje binnen. En nog met de goede dader ook! Helen heeft haar man Roderick vermoord, zij kreeg immers al zijn geld, wat ze hard nodig had om haar gokschulden af te betalen. Alle andere karakters hadden een alibi, maar Helen was juist te laat bij haar afspraakje. Uiteindelijk kwam ook Oma’s Maffia met de juiste oplossing. De Criminele Kippen en de Oplichtende Pyromanen verdachten helaas onschuldige mannen als de chauffeur en zoon Bastiaan. Helen is gelukkig opgepakt en de beloning van 20 smurfo uitgereikt.

Team

Teamnaam

Punten

1

Criminele kippen

4

2

De Bewakers

10

3

Oma’s Maffia

8

4

De Oplichtende Pyromanen

6

Leave a Reply