Dag 6: Cardtrick Chess

Wederom een geslaagde middag met een leuk schaakspel. Dit keer ging het om Cardtrick Chess. De kinderen kregen allemaal vijf rode en vijf zwarte kaarten. Die werden vervolgens geschud. Als er een rode kaart werd getrokken, mocht de witspeler een zet doen. Als er een zwarte kaart werd getrokken, mocht de zwartspeler een zet doen. Als het schaak stond, werd er geen kaart getrokken. Eerst moest het schaak worden opgeheven.

Er is erg veel geluk nodig bij dit spel. Het herdersmatje bleek verschillende keren erg goed te werken. Het kwam geregeld voor dat de zwartspeler het veld f7 niet meer kon dekken als wit nog een keer aan zet was. Maar natuurlijk was wit niet altijd als eerste aan zet en dus was het welbekende herdersmatje ook voor zwart mogelijk.

We speelden vier rondes en dit is de eindstand:

HBGTMMEM

10

De magische schaakstukken

9

The lords of the magic

6

De gekke gnarfs

7

The magic hunters

7

De magische opgegeten boterhammen

8

Leave a Reply