Dag 4: Waterspellen

De dag begon met een heerlijk zonnig weertje. De perfecte dag om waterspellen te spelen. Dus we haalden alle sponsballen en waterballonnen te voorschijn en begonnen met de spelletjes.

Er staat een mooie heuvel naast de blokhut. Daar hebben we een waterbaan van gemaakt, waarop de kinderen de hele dag veel plezier aan hebben beleefd. Verder stond een hindernisbaan waarbij de kinderen een parcours moesten afleggen met een dienblad met bekertjes water erop. Bij de wipwap hebben we wat geïmproviseerd en hadden we een simpele wipwap in elkaar geflanst. De bedoeling was om een bekertje te lanceren en hem door je teamgenoten te laten opvangen. Verder hadden we nog een spel genaamd kwallen trappen. Er lagen een heleboel sponsballen in een bepaald gebied en de kinderen moesten met instructies van hun teamgenoten de ‘kwallen’ geblinddoekt proberen te vinden. Het laatste spel heet waterbal. Waterbal is een spel waarbij de kinderen een bal aan de overkant van het veld moeten krijgen zonder te lopen. Ze moeten dus naar elkaar overgooien. Het andere team kon deze bal natuurlijk onderscheppen en hem naar de andere kant gooien. Er waren veel fanatieke kinderen en er werd veel lol gemaakt.

Toen de waterspellen waren afgelopen haalden we nog wat waterballonnen en waterpistolen tevoorschijn voor nog een groot watergevecht. Dit hielden de kinderen lang vol, maar helaas waren de waterballonnen na een tijdje op. Een geslaagde middag en ook nog eens een verkoelende.

Leave a Reply