Dag 4: Kat en Muis

Vanochtend stond er weer een schaakprogramma op de agenda. Dit keer Kat en Muisschaak. Hierbij heeft de witspeler 4 pionnen en de zwartspeler 1 pion. Het gaat erom dat wit de zwarte pion insluit. Beide spelers spelen alleen op de zwarte velden en de pionnen mogen enkel diagonaal bewegen, waarbij zwart wel naar achteren mag bewegen en wit niet. Wanneer zwart niet meer te vangen is, wint hij en als hij ingesloten is, wint wit.

Dit komt erg nauw kijken en vele spelers zijn met het kleinste foutje meteen afgestraft. Enkele spelers hadden de trucs snel door en wonnen zo veel partijen. Dit is een erg makkelijke variant en leuk voor gevorderden en beginners.

Alle teams speelden tegen elkaar en daarbij ook elk teamlid tegen alle kinderen van het andere team. Beide spelers speelden met allebei de kleuren, dit is wel zo eerlijk.

Hier vind je alle uitslagen en de eindstand:

HBGTMMEM

10

De magische schaakstukken

9

The lords of the magic

7

De gekke gnarfs

5

The magic hunters

6

De magische opgegeten boterhammen

8

Leave a Reply