Kempenkamp 2006 dag 2

Zondag 2 juli

Roy jarig?

Bij het ontbijt is er een stoel versierd… Zodra Roy binnenkomt wordt hij naar die stoel gestuurd… Tegen het einde van het ontbijt komen de smurfen vanuit de keuken om roy toe te zingen en om hem een flesje bellenblaas te geven voor zijn 15e verjaardag! Roy krijgt ook wat minder leuk nieuws: omdat hij nu dus 15 is geworden zal hij moeten worden opgehaald.

2006-7

Gelukkig blijkt het allemaal mee te vallen en een grap van de smurfen te zijn die Roy wilde plagen. Allemaal omdat Potige werd gevraagd naar de geboortedatum van Roy… 2 juli 1991 was toen zijn antwoord.

Levend Stratego

Stratego, wie kent het oeroude spelletje niet? Met dit mooie weer kun je natuurlijk niet binnen blijven zitten, dus dan is levend stratego natuurlijk een mooi spel om te spelen!

Het spel wordt op dezelfde manier gespeeld als het originele bordspel, met het verschil dat de kinderen rondlopen met kaartjes, waarop hun ‘rang’ vermeld staat. De groepen werden opgedeeld in 4 teams die tegen elkaar moesten strijden.

Wanneer de een de ander tikte moeten allebei de kinderen hun kaartje laten zien en krijgt degene met het hoogste kaartje, het kaartje van het ander kind. Natuurlijk loopt er ook een ‘spion’ rond in het sprookjesbos, in dit geval is dat de kikker en hoewel de kikker niet zo sterk is, wint hij het met een kus nog altijd van de prins.

Na een paar ronden spelen in de warme Dongense bossen wisten uiteindelijk de ‘Dragons’ en de ‘Ervaren n00bgeitjes’ de meeste punten te verzamelen.

Lunch aan de waterkant

Na het levend stratego was het tijd voor de lunch. De smurfjes hadden gezorgd voor een picknick, met een heerlijk verkoelend windje van het kanaal aan de rand van het bos. De boterhammen werden gesmeerd en al bezorgd. Onderwijl kwam een bootje toeterend langs gevaren, maar een tweede boot weigerde de kinderen te groeten. Dat werd Muzieksmurf en Brillie teveel, en de schipper werd getrakteerd op een aantal voetballiederen: “Hij vaart een boot zonder toeter”, en natuurlijk het bekende “Het is stil aan de overkant” dat luid werd meegezongen door onze kids. Ook een aantal fietsers werd wat later met deze hymne geconfronteerd.

Huis vol Geheimen

Bij terugkomst op de blokhut was deze omgetoverd in sprookjessfeer. En dat niet alleen, er liepen allerlei zonderlinge sprookjesfiguren rond. Een huis vol geheimen.

Deze zonderlinge figuren hadden allemaal een probleem. Zo was er Klein Duimpje (Lange Smurf) die bang was voor de grootste reus, en o zo graag naar huis wilde. Maar zijn voeten deden o zo zeer. De zevenmijlslaarzen, die zou hij graag hebben. En Holle Bolle Gijs (Gijs Heeren) had natuurlijk weer honger, maar Smullie had al zijn eten opgegeten. En dan het probleem van Ali Baba (Klungelsmurf) die last had van een weigerende deur: “Sesam open u” deed het niet meer.

2006-8 2006-9

Tja, als je als kind zulke zielige figuren ontmoet, dan wil je ze wel helpen. En zo werden heel wat problemen opgelost. Als dank kreeg je een pagina uit een tijdschrift met, als je goed keek, een klein cirkeltje om een van de cijfers van het paginanummer.

Maar er waren ook een aantal sprookjesfiguren die een wat ander type probleem hadden. Zo was er het Lelijke Eendje (Marieke Versmissen) dat uitgelachen werd door haar zes broertjes en zusjes werd uitgelachen en die zes keer per week extra zwemles kreeg. Ze zou erg blij zijn als ze zes baantjes zou kunnen zwemmen. Of de Prinses op de erwt (Tom Verhappen) die al acht nachten niet geslapen had, en die zo graag eens acht uur zou willen slapen. Deze figuren waren dan gelukkig met de juiste tijdschriftpagina’s (met dus een omcirkelde zes respectievelijk acht). Als deze problemen opgelost werden, dan was er een puzzelstukje. Had je alle problemen opgelost, dan kon je de puzzel maken.

2006-10

De hele middag werden heel wat problemen op creatieve wijze opgelost. Een onweerdans voor de vuurspuwende draak (Arthur Hansen) zonder vuur. De koning die zich verveelde (Potige smurf) werd vermaakt door kinderen die Roodkapje (Brilsmurf) nat gooiden. En Roodkapje was dan weer haar Rode kapje kwijt…

2006-11

De ervaren n00bgeitjes en The Dragons waren als eerste zover dat alle problemen opgelost waren en dus de puzzel gemaakt kon worden, en werd winnaar van het Huis vol Geheimen.

Geluidenspel

Deze avond gingen we opnieuw de bossen bezoeken. Dit keer gingen we het geluidenspel doen. Bij aankomst hadden 8 smurfen zich verstopt in de bossen van Dongen. Op zoek naar de smurfen & hun geluid! In groepen gingen de kinderen op pad, om alle smurfen te verzamelen. Op de grond, tot hoog in een boom, de geluiden konden overal vandaan komen. Het begon te schemeren, waardoor de kinderen goed hun best moesten doen. Met zaklamp gewapend gingen de groepjes de bron van de sprookjes geluiden zoeken. De moeilijkheid & creativiteit was per geluid verschillend. Elke groep is er in geslaagd enkele smurfen te vinden. 2 groepjes slaagde er zelfs in maar één geluid te missen. Na het fluitsignaal verzamelde we weer bij het kanaal en zijn we gezamenlijk terug gegaan naar de blokhut. Na nog wat drinken en tanden poetsen, lekker naar bed!

Score:

De grote boze schakers 10
De sprookjesdoders 10

De gelaarsde blauwe kapjes 8
De vijf dwergen 8
The Dragons 8
Living pieces 6
De ervaren n00bgeitjes 4
Ali Babba en de 40 smurfen 4

Leave a Reply