Dag 5: Smokkelspel

Misschien wat ongebruikelijk met kerst maar in Schaijk werd deze avond het smokkelspel gespeeld, een zeer geliefd spel bij onze kinderen waar al de hele week om gevraagd werd. Smurfen trokken met de welbekende knuppels het bos in en probeerden kinderen af te tikken die met hun snoepje de eindpost probeerden te behalen. Dit was een lastige taak voor de smurfjes, die slechts met weinig 48 kinderen tegen moesten houden. Daarnaast vormden brandnetels en doorns een probleem voor de smurfjes. Deze werden vaak alleen door kinderen getrotseerd en zo wisten vele kinderen alsnog te ontsnappen. Potige smurf deed nog een moedige poging, maar helaas moest hij daarna geblesseerd het veld verlaten. Sebastiaan en Lodewijk bereikten wel erg vaak de eindpost en dus kregen zij wat extra aandacht van de smurfjes.
Toen het spel afgelopen was, werd per toeval ontdekt dat de knuppels die al jaren gebruikt worden, ook als instrument kunnen dienen. Zo werden er blaasinstrumenten, luchtgitaren, gewone gitaren, piano’s, xylofoons, blije baby’s en zelfs pauwen mee geïmiteerd. Helaas bleekt het accordeon toch wat lastig voor dit simpele, doch nuttige, stukje plastic.

Leave a Reply