Dag 5: Levend stratego

Na lang wachten was het dan eindelijk tijd voor levend stratego, misschien wel het meest favoriete spel van kamp. Er werden 4 teams gemaakt die een mooi plekje in het bos uitzochten voor hun basis. Toen het fluitsignaal geklonken was, waren de kinderen al bijna uit het zicht verdwenen op zoek naar andere kinderen die zij uit konden schakelen. Bij elk team werd 1 persoon uitgekozen die de vlag mocht zijn en een beschut plekje in het bos mocht uitzoeken. Tim was de vlag van het blauwe team en vond een heel mooi verstopplekje in een boom, waar hij slechts 1 maal ontdekt werd door de andere teams. Weinig kinderen vonden het belangrijk om de vlag te vinden, veel leuker was het om paaseieren uit te schakelen met de paashaas, in strategotermen ook wel de bom en de mineur. Marlie was dan ook erg goed als paasei en schakelde zo een aantal kinderen achter elkaar uit. Het levend stratego werd uiteindelijk gewonnen door het gele team dat bestond uit de knallende vuurpijlen en de feestende smurfen.

Leave a Reply