Dag 5: Van alles wat

De woensdagochtend wordt ingevuld met diverse activiteiten. Buiten regent het, maar ook binnen. De douches draaien op volle toeren (Chiel Montagne) want bijna iedereen (sommigen wilden gisteravond graag nog even) is aan de beurt. En ook de slaapruimtes moeten worden opgeruimd.

Intussen vermaken Smullie en Brillie zich uitstekend. Iedereen die klaar is mag meedoen met een van de ‘gemene’ spelletjes die Brillie kent.

Het meest hilarisch is wel de levende touwpuzzel. Dat speel je met duo’s. Bij beide kinderen wordt een touw tussen de polsen gebonden, waarbij het ene touw inhet andere haakt. Dan op legale manier loskomen valt niet mee. Vooral Jasper (v.B.) en Karen puzzelen fanatiek een hele tijd. En als Brillie ze dan eindelijk uitlegt hoe het wel moet, dan worden ze nog fanatieker. Maar dan met lachen om de anderen.

WAARSCHUWING! Laat uw kinderen dit niet met u uitproberen. De reputatieschade kan enorm zijn.

Check de foto’s!

Bij een ander spel moest iedereen in een kring gaan zitten en een schaar doorgeven. Daarbij moest je zeggen of je dat “gekruist” of “ongekruist” deed. Het duurde wel erg lang voor iedereen de truc begreep. Joris (P.) werd er bijna gek van (“Brillie, ik haat je.”). En dus ging er nog een schepje bovenop!

Leave a Reply