Dag 1: Knallende Kurken Quiz

Om het oude jaar feestelijk af te sluiten, hebben we vanavond de knallendekurkenquiz gespeeld. Hoewel ‘quiz’ de lading niet volledig dekt. We hebben namelijk allemaal kleine spelletjes gedaan. Zo was er het spel spel, waar er letter voor letter woorden gespeld moesten worden. De cryptogrammen hadden Babysmurf en Dichtsmurf iets te makkelijk gemaakt, want ze werden bijna allemaal geraden. Alleen bij de pan en het koekje ontstond wat verwarring: was het nou een pannenkoek of een koekenpan?

 Ook hebben we liedjes geraden. Het groepje waarvan alle groepsleden als eerste stonden mochten als eerste raden welk liedje we draaiden. Vooral de Piñatas bleken hier erg goed in te zijn. Nadat het liedje geraden was, was er vaak nog tijd voor een dansje of een Oudhollandse polonaise.

Verder hebben we veel actieve spelletjes gedaan. Bij het Jenga was het ontzettend spannend. De toren begon harder en harder te wiebelen. Uiteindelijk was het Julian die de toren niet meer recht kon houden, zodat de blokken naar beneden donderden.

Een ander feestelijk spel was ‘wie is er jarig?’. 8 feestneuzen gingen in een kring zitten en 1 van hen hield en cadeautje vast. Als diegene een vraag goed beantwoordde mocht het cadeautje naar links worden doorgegeven. Degene die het cadeautje vast had toen de tijd verstreken was, was de jarige job. Marnix en Nathan waren de gelukkigen die verrast werden met een toeter en confetti.

Nadat we nog een aantal andere spelletjes hadden gespeeld was het tijd voor het finalespel. Als je met je groepje een vraag goed beantwoordde, mocht je aan het rad draaien. Ook hier bleken de vragen weer lekker makkelijk, zodat elk groepje mocht draaien. Tijdens deze ronden vielen er veel punten te verdienen.  Timo en Thomas Lomans wisten zelfs honderd punten te draaien! Daarom zijn hun groepjes bovenaan geëindigd in het eindklassement.

Scores
De gekke oranje Badeendjes 4
Partystars 4
Vraagteken?! 10
Het grote Feestteam 9
Confetti Knallers 6
Piñata’s 5
De knallende Vuurpijlen 7
De feestende Smurfen 4

2 Comments

 1. Wat een gezellige boel daar! Volgens mij is het kamp goed begonnen.
  Veel plezier nog. Wij blijven jullie volgen.
  Groetjes, Daphne, Ward en Ellen.

 2. Hoi Thomas & Maud.

  Dat ziet er gezellig uit zeg! Wat een leuke foto’s!
  Heel veel plezier deze week en tot snel!

  groetjes,

  Tante Anine & Helena

Leave a Reply