Dag 1: Kennismakingsspellen

Traditiegetrouw zijn de eerste spellen van het kamp de kennismakingsspellen en dat waren er dit jaar vier. Het oliebollenspel, geheim agent, vuurwerk afsteken en het wc-papierspel. Het oliebollenspel was een simpel renspelletje bij de meesten beter bekend als ‘stand in de mand’. Bij het geheim agent spelen, moesten de kinderen met gebaren duidelijk maken welke persoon uit de andere groep er bedoeld werd. Degene die moest raden, zag natuurlijk niet om wie het ging. Dan is het ineens heel belangrijk om te weten wie kort haar heeft, of een bril. Het vuurwerk afsteken was misschien wel het saaiste (maar ook meest nuttige spelletje). Met een klapspelletje werden de namen geoefend. De smurfen bij dit spel wisten binnen het uur de namen van alle 48 kinderen. Het werkte dus wel… Last but not least was er nog het wc-papierspel. Dat was vooral een heel flauw grapje van de smurfen. De kinderen kregen te horen dat er vergeten was wc-papier te kopen *oeps*. Er waren nog 2 rollen en ze moesten zelf bepalen hoeveel blaadjes ze afscheurden om het weekend door te komen. Vervolgens (verrassing!) bleek er natuurlijk wel meer wc-papier te zijn. De hebberige kinderen hadden het meeste werk: voor ieder afgescheurd blaadje moesten zij iets over zichzelf vertellen. Dat de kinderen inderdaad wat namen hebben geleerd, blijkt al tijdens het frisbeeën. Ze weten feilloos de namen van degenen naar wie ze de frisbee richten. Al met al een geslaagde kennismaking dus.

Leave a Reply