Dag 1: Smokkelspel

’s Avonds zijn we lekker naar de bossen toe gegaan, om het smokkelspel te spelen. Er moesten spekjes van de ene kant van het bos naar de andere kant worden gesmokkeld. Dit was echter niet zo makkelijk. Tussen de beginpost en de eindpost liepen smurfen rond, die iedereen probeerden af te tikken. Wanneer je getikt werd, moest je terug om een nieuw spekje te halen. Het oude spekje mocht je, als troost, wel lekker opeten.

Er werd flink gesmokkeld. Veel tactieken werden gebruikt om de smurfen om de tuin te leiden. Er werd verstopt, gekropen en gerend. Martijn wist door middel van een paar perfect uitgevoerde fopduiken (schwalbes, voor de voetbalfans) zelfs de slimste tikkers om de tuin te leiden.

Uiteindelijk bleek Martien de meeste spekjes naar de overkant te brengen. Maarliefst zes maal wist hij de eindpost te bereiken. Diederik en Jasper deden het ook zeker niet slecht, zij wisten 5 punten te scoren. Opmerkelijke prestatie ook va n Olivier. Hij werd getikt terwijl hij bij de eindpost aankwam. Besloten werd om een half punt toe te kennen. Daardoor is Olivier de enige die in de geschiedenis van het smokkelspel een score van 3,5 punt heeft behaald, een hele prestatie.

Toen het donker werd, iedereen moe was, en iedereen zijn buik vol had (letterlijk en figuurlijk) van de spekjes, werd de eindbalans opgemaakt. Het team van Olivier, de vreetzakken, bleek uiteindelijk de meeste spekjes te hebben gesmokkeld. 17 stuks wisten ze naar de overkant te brengen. De scores:

PSV 5
Super Coole Kikkers 9
Ijsberende Pinguins 5
Vreetzakken 10
Pinguins van Madagaskar 4
Ijsbergslaetende Pinguins 7
Coolkids 6
Koele Ijsberen 7

4 Comments

  1. Zo te zien begint het kempenkamp al leuk! Waarschijnlijk wordt het kamp nog leuker. Jammer genoeg kan ik niet alles volgen omdat we op vakantie gaan. Maar uit de verhalen van anderen hoor ik wel hoe de week was. Misschien komt er wel een nieuw record. (bijvoorbeeld douchen), voor degene die het proberen, kijk wel uit voor brilsmurf!!!

    Groetjes,

    carl

  2. heeey

    Klinkt idd erg leuk !! zou willen dat ik nog kind was ging ik mee op kamp hahahahaha.

    ben benieuwd naar de volgende verhalen….

  3. Nou Carl, het record kersenjam (de lekkerste jam die er is) zou er wel eens aan kunnen gaan!

  4. De sfeer zit er al goed in. Ben zeker ook benieuwd hoe het verder gaat van de week. Ik blijf volgen 🙂

Leave a Reply