Dag 1: Kennismakingsspel en groepsindeling

Nadat iedereen zijn slaapplek heeft ingericht en afscheid heeft genomen van papa en mama, kan het kamp echt beginnen. Natuurlijk zijn er ook een paar regels op kamp en Babysmurf kent die wel heel goed. Gelukkig wil hij die ook aan de rest uitleggen.

 Dan kunnen we eindelijk beginnen met de eerste spellen. Om de energie al wel kwijt te kunnen, starten we met vriestikkertje. Dat werkt heel goed. Gelukkig is er voldoende ranja en water!

We hebben dit jaar 48 (lees: acht-en-veer-tig!) kinderen. Een behoorlijke groep kennen de de smurfen nog van vorig jaar, maar er zijn ook een boel kinderen, en drie smurfen, nieuw op kamp. Dus wordt het tijd om elkaar wat beter te leren kennen. Eerst is er de quiz met een paar verrassende antwoorden. Zo leer ik dat ook kleine meisjes van voetbal houden en dat Guus Meeuwis heel populair is. Dat valt bij de smurfen natuurlijk in goede aarde.

Het is uiteraard heel cool om een bodyguard te hebben. Dus dat is het volgende spel. Dan is het heel belangrijk om alle namen van de kinderen te kennen. Dat valt nog niet mee, maar de kids leren snel en weten gauw de meeste namen.

Bij het eten worden de groepjes bekend gemaakt. De hele week lang doen we spellen met een vaste groepsindeling en een koele naam hoort daar natuurlijk bij. Hieronder staat de indeling:

PSV
Hendrie Stegemann
Ingrid Daamen
Nathan Erkamp
Luuk Koehorst
Johnfoe Pennings
Jaap Rooijmans

Supercoole kikkers
Jeroen Bakens
Anne van Lierop
Joris van Buul
Morris Schobben
Daniel Kim
Lars Kaethoven

IJsberende pinguïns
Thalia Wolffensperger
Ruben van Niekerk
Vincent Engbers
Peter Wijnen
Teun Rooijmans
Julian Damen

Vreetzakken
Olivier van Duuren
Marc Montree
Joyce Lomans
Luc Alting Siberg
Martijn Bakens
Péter Daamen

Pinguïns van Madagaskar
Simon Kok
Gregory Lenssen
Joris Pieters
Pim Kaethoven
Gijs Pennings
Bart van Asperdt

IJsbergsla-etende pinguïns
Roel Montree
Sebastiaan Jansen
Yannick Damen
Diana Kukhianidze
Jeremy Holzken
Lodewijk van Duuren

Coolkids
Martien van den Broek
Jasper van Buul
Diederik van Duuren
Leon Snoeijen
Marnix Niessen
Oona Schobben

Koele ijsberen
Lennaert Koolen
Thijs van de Ven
Jasper Wouters
Karen Lomans
Joep Litjens
Jasper van Maas de Bie

Als je de namen van de groepen zo leest, kun je bij bijna de helft van de kids ook gewoon “Pingwing” roepen. ’s Avonds bij het sprokkelspel leer ik bij het uitdelen van de spekkies gelukkig wel heel veel namen. Alleen Lollie brengt mij telkens is de war als ze weer eens OJ roept.

2 Comments

  1. Leuk hoor zo’n begin. Ik weet zeker dat jullie een geweldige week gaan meemaken. heel veel plezier.

  2. Zet hem op Vreetzakken, IJsbergsla-etende Pinquins en Coolkids! Laat ze een poepie ruiken daar en vergeet ook zeker niet het heel erg leuk te hebben. Geniet!

Leave a Reply