Kempenkamp 2009: Dag 7: Bonte Avond

Natuurlijk hadden alle groepjes weer een stukje ingestudeerd voor de Bonte Avond. Ze konden een toneelstukje, een lied, een gedicht of een ander leuk verzinsel met het hele groepje voordragen. Er worden zelfs dubbele punten vergeven voor deze opdracht.

De spits werd afgebeten door de Losgeslagen Ratten. Zij hadden een variant op boer zoekt vrouw bedacht: Boerin zoekt boer. Quizmaster Martijn gaf boerin Vivian de keuze uit 3 Boeren: Slaperige Boer Lenny die slapend rijk was geworden en nu niet veel anders meer deed dan slapen op zijn kussen. Slechthorende Boer Chris, die zelfs een hoorn nodig had om te kunnen verstaan wat Martijn aan hem vroeg. En Boerengolffanaat Boer Joris, die geen andere bezigheden heeft dan de hele dag Boerengolfen en daaraan denken. Boerin Vivian zag de hele dag slapen en de hele dag hard moeten roepen zodat ze wordt verstaan niet zo zitten, dus werd Boer Joris de gelukkigste Boer en konden ze samen een potje Boerengolf gaan spelen.

Vervolgens was het openluchtpodium voor de Tractorpulling Monteurs. Het leven op de boerderij gaan niet altijd over koetjes en kalfjes, dat blijkt wel uit hun stukje. Op de boerderij van Boer Arms (Rutger) hangt de liefde en de jaloezie in de lucht. Jasmijn de Koe (Jasper) en Ricky de Haan (Vincent) vinden elkaar wel leuk en spelen samen spelletjes. Maar dan komt de jaloerse Stoere Stijn de Stier (Gregory) naar Jasmijn toe en neemt haar mee. Hierdoor wordt Ricky erg verdrietig. Dat komt Stoofje het Konijn (Diana) naar Stijn en Jasmijn toe en vertelt dat Jasmijn niet verliefd is op Stijn maar op Ricky. Stijn is een beetje verdrietig maar het lieve kleine konijntje brengt hen allemaal samen en worden ze vriendjes. Heel toepasselijk sluiten ze hun stukje af met het lied van Lief Klein Konijntje waarbij bijna het hele publiek meedeed aan het dansje.

 

Wie is nou eigenlijk de slimste smurf? Dat vroegen de Loeiende Kippen zichzelf ook af. Daarom bedachten ze: We laten de smurfen gewoon deelnemen aan een kwis. Omdat Grote Smurf (Rogier) natuurlijk altijd de slimste is mochten de deelnemers, Babysmurf (Morris), Smurfin (Joyce) en Brilsmurf (Sebastiaan) strijden voor de tweede plaats. Babysmurf was ontzettend blij toen hij de eerste vraag goed had maar liep verdrietig weg toen hij de tweede vraag fout had. Natuurlijk moest Smurfin achter Baby aan en kreeg Brilsmurf de kans om wat punten te pakken. Omdat Smurfin door alle commotie geen punten had kunnen scoren mocht ze aan het geluksrad draaien en won ze alsnog de kwis en werd ze de slimste na grote smurf.

 

Omdat de Boerenslaatjes niet kunnen kiezen wat het lekkerste eten op kamp is, besloten ze er een toneelstukje over op te voeren. Wanneer de smurfen gaan eten laat Hippe (Leon) per ongeluk de vlokken over de vloer vallen. Natuurlijk wordt hij door Boerensmurf (Jeremy) gevraagd of hij niet beter Klungelsmurf kan worden. Maar een verhaal van Klungel (Thalia) over een schoen in een boom brengt hem op andere gedachten. Dan zegt Bril (Jeroen): “Weten jullie wat jullie moeten eten, Kersenjam! Dat is de lekkerste jam die er is!” “Nee, boerensla want dat is gezond”, zegt Boeren. “En goor”, zegt Karen. Dichtsmurf (Jan-Willem) die zelf met bruin brood met pindakaas een grote jongen is geworden vind dat iedereen maar pindakaas moet eten. Karen ziet iets in de keuken en alle smurfen staan op. Alleen Brilsmurf blijft zitten om stiekem een bruine boterham met pindakaas te proberen. Als de andere smurfen terug komen, zien ze hem eten en besluiten hem dan ook maar boerensla te laten eten. Dit vind Brilsmurf geen goed plan en gaat er vandoor met de rest achter hem aan.

Waar zouden de Red Bullies een voordracht over moeten doen als ze het niet over stieren zouden doen? Dan natuurlijk een verhaal in dichtvorm over het leven van een Rodeoclown (Joris) en een luie stier (Indie) voorgedragen door Roel. Het blijkt dat een Rodeoclown niet een ideaal leven heeft maar uiteindelijk toch een goed gevecht beleeft. Met een reclame tussendoor over een light-saber-vliegmepper die perfect werkt tegen vliegen (Ivana). Uiteindelijk blijkt het allemaal maar een droom te zijn, die toch soms wel lijkt op de werkelijkheid.

 

Het is niet allemaal koek en ei wat er gebeurt op de boederij, dat blijkt wel uit het stukje van de Binckse Boeren. Cabaretier Simon vertelt over het luie leven van de hedendaagse boer (Martien) die alles met machines doet. Zoals de koeien (Marnik) melken met de machine in plaats van de emmer. En de kippen (Luuk) in de legbatterij in plaats van de vrije natuur. Ook de boerin (Anne) heeft het gemakkelijk ondanks dat ze voor een groot gezin kookt; ze gooit wat dingen van het eigen land bij elkaar en maakt er stamppot van. Daarna wordt door Marc een breakdancedemonstratie gegeven die meer energie kost dan dat de boeren tegenwoordig moeten doen.

 

De altijd strenge maar rechtvaardige Smurfenjury is in beraad gegaan om punten toe te kennen aan alle stukjes en heeft besloten de volgende punten toe te kennen:

The Red-Bullies 18 pnt
De Loeiende Kippen 10 pnt
De Binckse Boeruh 12 pnt
De Boerenslaatjes 8 pnt
De Tractorpulling Monteurs 20 pnt
De Losgeslagen Ratten 16 pnt

Leave a Reply