Kempenkamp 2009: Dag 7: Rode draad finale

Wat zou een Rode Draadspel zijn zonder een zinderende finale? Niets natuurlijk!

Bij het ingaan van de finale was de stand als volgt: 1.Loeiende Kippen op 542. 2.Binckse Boeren op 533. 3.Boerenslaatjes op 504. 4.Red Bullies op 485. 5.Tractorpulling Monteurs op 46. 6. Losgeslagen Ratten op 9.

De spelregels in de finale waren natuurlijk ietsjes anders als tijdens de rest van het spel. Omdat er geen tijd meer is voor opdrachten doen alleen nog de pech en gelukskaartjes mee. Ook mag de groep die achteraan staat als eerste beginnen.

Schaakpuzzel

Wit aan zet geeft mat in 2. Wat is de eerste zet?

Na de uitleg kon het dobbelen voor het eindvakje 63 beginnen. Maar niet voordat voldaan was aan de laatste opdrachten. De Binckse Boeren konden hun schaakpuzzel niet oplossen en moesten daarom nog een beurt overslaan. De Tractorpulling Monteurs kregen de haast onmogelijke opdracht om een grap voor lolsmurf te verzinnen waarmee ze muzieksmurf aan het lachen zou kunnen krijgen. Ondanks de stalen zenuwen van muzieksmurf bracht de grap die Jasper had bedacht de lachspieren van Muziek in beweging, wat hen de volgende beurt opleverde.

De grap van Jasper

Jantje komt bij zijn moeder en vraagt: “Hoe laat is het?” “Half 4”, zegt zijn moeder. “Je liegt!”, zegt Jantje, “Ik vraag het al de hele dag aan mensen en ze geven allemaal een ander antwoord!”

Na de eerste finaleronde, waarbij van elk team iemand naar voren mocht komen om te dobbelen, was de stand: 1. Loeiende Kippen en de Red Bullies op 593. 3. Binckse Boeren en de Boerenslaatjes op 535. 5. Tractorpulling Monteurs op 49. 6. Losgeslagen Ratten op 9.Met nu 2 teams in directe scoringspositie liepen de spanningen hoog op. Wie zou er gaan winnen? De spanning was te snijden terwijl eerst de Losgeslagen Ratten mochten gooien. Helaas kon Lennaert zijn team niet naar de overwinning helpen en bleven zij op vakje 17 steken toen het spel beslecht werd door de andere teams. Ook het team van de Tractorpulling Monteurs, vertegenwoordigd door Gregory, had nog kansen om te winnen daarvoor hadden ze echter wel een geluksvakje voor nodig. Dit lukte helaas niet en bracht hun schaap de tijd verder door op een mooi vakje 50. Vervolgens mochten Martien en Thalia voor hun groepjes proberen de winst te claimen. Ze kwamen door het gooien van respectievelijk 1 en 2 niet verder dan vakje 60 met een gelukskaartje en 55. Het spel zou dus uitgemaakt worden door de Loeiende Kippen met Rogier, of door de Red Bullies met Indie. Door een mooie gooi met de dobbelsteen landde deze voor het team van Rogier op 6 en waren zij dus de eersten die het eindvakje bereikten. Met een gelijk aantal beurten kwam vervolgens ook Indie, met een worp van 5 ogen, het eindvakje binnengestormd.

Een mooie climax van het spel dat eindigt met 2 winnende teams.

The Red-Bullies 10 pnt
De Loeiende Kippen 10 pnt
De Binckse Boeruh 9 pnt
De Boerenslaatjes 8 pnt
De Tractorpulling Monteurs 7 pnt
De Losgeslagen Ratten 5 pnt

Leave a Reply