Kempenkamp 2009: Verslag Boerenslaatjes

Gisteravond was het casinoavond. er werden veel cheques uitgereikt oa een van 50.000 voor simon die bij de pokertafel zat. de jongere kinderen moesten om 10 uur naar bed en de ouderen om half elf. Simons groep had de meeste cheques en ook de grootste. We zijn nu al een paar dagen op kamp. Sommige halen oude herinneringen op van vorige kampjaren. En nu wil het toeval dat er een paar oud kampleden een dag de smurf uit komen hangen. Dit waren: Patrick, Vera, Mathijs en Stef. Zij organiseerden het middagspel.

Het middagspel bestond 8 spelletjes waaronder: liedjes schrijven, kampquiz, geblinddoekt groenten proeven en raden, snoephappen in een bak water, balletjes op je rug al kruipend wegbrengen, met een kleintje op je rug lopen die een ring met een stok moet pakken, geheimtaal ontcijferen en zoveel mogelijk balletjes van de grond afhouden al stil staand of liggend of zittend etc. Voordat we deze spelletjes gingen doen deden we het spel van het schaap en de boer. Het was het doel om zoveel mogelijk muntjes (slakroppen) te pakken zonder dat je schapen (pionnen)

gepakt werden. een slakrop is 1 punt waard en een schaap 2. het was heel wat lastiger dan het leek omdat je veel vooruit moest denken. Na de spelletjes werd bekend gemaakt dat boeresmurf naar amerika gaat om een militaire opdracht uit te voeren. hij zit zoals velen wel weten door zijn harde discipline bij het leger als sergeant. Dat betreurden wij ten zeerste en hij kreeg dan ook een overwelmende en zeer verdiende groepsknuffel. Na het avondeten moeten de hulpsmurfen het weer voor gezien houden. Hartstikke bedankt voor het helpen hulpsmurfen!!

Leave a Reply