Kempenkamp 2009: Dag 3: Hindernisbaan

Dit jaar geen eigen gemaakte hindernisbaan , maar een officiële op de Trip van Zoudtlandkazerne in Breda. Op dit militair terrein staat een hindernisbaan die uit 15 hindernissen bestaat. Vandaag mochten de kinderen van Kempenkamp er ook overheen! Natuurlijk was veiligheid het belangrijkste dus werden bepaalde hindernissen anders genomen zodat er niets kon gebeuren. Steeds werden er twee groepjes gebracht die vervolgens de uitleg van het spel kregen. Nadat duidelijk was hoe de hindernissen moesten worden genomen kon de uitdaging beginnen. De hele groep moest zo snel mogelijk over de hindernissen gaan. Er werd dus flink tegen elkaar gestreden waarbij een opgebouwde voorsprong soms niet genoeg bleek te zijn. Een overzicht van de genomen hindernissen.

De kettingladder

Net voor de kettingladder was de start, en zodra het sein gegeven was werden de sprintjes ingezet. De kettingladder was de enige hindernis waar een verschil was voor de oudere en de jongere kinderen. De ouderen moesten een lint op 4 meter hoog aan tikken terwijl de jongste tussen de eerste en tweede sport door moesten klimmen. Bij de meeste ging dat prima maar voor Martijn was dat niet snel genoeg en besloot er een snoekduik doorheen te maken. Gelukkig stond hij lachend op en wilde hij toen het afgelopen het per se nog een keer doen zodat er een foto van gemaakt kon worden.

 

De springdraden

Het tweede deel waren de springdraden.  Hier moesten de kinderen overheen springen. Op zich niet moeilijk tenzij je niet zo heel groot bent. Sommigen moesten dan ook stap voor stap er over heen.

 

De evenwichtsbalk

De spannendste hindernis van de baan want onder de balken lag een kuil van bijna twee meter diep. Om er zeker van te zijn dat alles veilig zou verlopen moesten ze er daarom zittend over heen. Een pittige uitdaging! Het viel niet mee om jezelf 5 meter op je handen vooruit te trekken.

De kruipdraden

Hier kwam duidelijk naar voren dat het ook erg handig kan zijn om klein te zijn. De kleinste kinderen gingen met hoge snelheid onder de kruipdraden door terwijl de lange kinderen soms wat meer moeite hadden om laag te blijven.

De muur met ramen

Waar klein zijn bij de kruipdraden handig was, hielp het bij deze hindernis juist niet. Ze moesten door het ‘raam’ in de muur, wat af en toe best lastig bleek wanneer je net groot genoeg was om er door heen te kunnen kijken. Gelukkig waren lol- en  dichtsmurf zo lief om af en toe een handje te helpen.

 

Hoog Laag

Bij deze hindernis moesten ze over de hoge balken heen en onder de lage balken door. Op zich zelf niet de moeilijkste hindernis van allemaal maar wel eentje waarbij vermoeidheid het een stuk moeilijker maakte. Ook hier waren de smurfen bereid een handje te helpen mocht het zelf niet helemaal meer lukken.

 

De Ierse tafel

Om het wat makkelijker en veiliger te maken moesten ze onder de stalen buis door. Erg lastig want deze was behoorlijk laag.

 

De rioolbuizen

De laatste hindernis! Een stuk door rioleringbuizen kruipen. Hier hadden de kleinsten weer geluk want die konden gebukt er doorheen lopen.

 

 

Wanneer de oudste van groep uit de buizen was stopte de tijd. Even uitblazen en daarna mochten ze nog wat klimmen en klauteren als ze dat leuk vonden. Via de balken omhoog klimmen en daarna via het net aan de zijkant naar beneden klimmen. Toen zat de sportieve uitdaging er echt op en was het na een glas ranja of water weer tijd om naar de blokhut te gaan.

De uitslag:                        

1e De tractorpulling monteurs

14min 51sec

2e De binke boeren

15min 31sec

3e De losgeslagen ratten

15min 34sec

4e De boerenslaatjes

15min 55sec

5e De loeiende kippen

17min 34sec

6e Redbullies

18min 25sec

1 Comment

  1. Hi Vivian,

    In welk team zit je! Veel plezier en groetjes van ons allemaal!

    Pap, Maurice en mam en oma

Leave a Reply