Kempenkamp 2009: Dag 2: Improvisatiespellen

Teveel ‘De Lama’s’ kijken heeft zo zijn effect op de smurfen. Want wij menen dat op kamp dan ook te gaan doen, aangezien we natuurlijk erg creatieve kinderen mee hebben, die wel houden van wat toneelspel. Elke ronde werden er 3 vrijwillge kinderen (lama’s) uit het publiek gevraagd. Vervolgens werden 2 van de 3 afgevoerd naar een plek waar ze de rest niet konden horen door de lieftallige assistent in de vorm van Klungesmurf. Het kind dat achterbleef kreeg van het publiek een gebeurtenis te horen: iemand had iets gedaan op een bepaalde locatie (wie, wat, waar), bijvoorbeeld:

Wie: Micheal Jackson
Wat: Ballon opblazen
Waar: Een voetbalstadion

Dit moest goed onthouden worden, want het verhaal moest worden doorgegeven door middel van uitbeelden aan nummer 2 en vervolgens aan nummer 3. Het laatste kind kon dan natuurlijk precies vertellen wat er gebeurd was. Dit leidde tot leuke en spontane acties van de kinderen.

 

Na al het stilzitten speelden we nog (herinnert u zich deze nog…) “Ren je rot!” We noemden een typsch Brabants woord en gaven de kinderen 2 betekenissen (1 goed, 1 fout). Binnen een paar seconden moesten de kinderen beslissen welk antwoord goed was en naar het goede vak toe rennen. Het was een erg snelle en spannede strijd.

Leave a Reply