Kempenkamp 2009: Dag 2: Dropping

Op de boerderij is het vaak vroeg op staan om de dieren op de boerderij te verzorgen. Een kamp met het thema op de boerderij hoort voor dag en dauw op staan er dus ook bij. Dit betekent dat de oudste kinderen op kamp om half zes al worden gewekt, voor sommige lijkt het of ze net zijn gaan slapen. Snel aankleden en goede wandelschoenen aan. De auto’s staan al met ronkende motor te wachten om de kinderen te vervoeren naar de plaats voor het startpunt van de dropping. Als iedereen met nog kleine slaperige ogen aan de rand van een bos staan, is het toch wel fijn om te zien dat er ook smurf mee gaat die voor het ontbijt heeft gezorgd. Op zoek naar de weg terug naar de Blokhut.

 

 

Iedere groep heeft redelijk snel de blokhut kunnen vinden.  Als smurf verwacht je dat kinderen de blokhut van een afstand wel herkennen, niets is minder waar. De groep van Surfsmurf (Marc, Leon, Morris, Chris, Luuk, Joris P., Thijs ) zijn erg blij dat ze eerder over de brug bij de blokhut zijn dan de groep van Klungelsmurf en Dichtsmurf (Gregory, Roel, Indie, Jan-Willem, Lennaert, Dennis) en lachen hen dan ook goed uit. Toch lacht de groep van Klungelsmurf en Dichtsmurf het laatst als de andere groep bij het zien van de blokhut een extra ronde van een kwartier maken.

 

Eenmaal op de blokhut moeten er eieren worden geraapt, over het kampterrein liggen 40 eieren verstopt. De vondst van een ei levert naast een gebakken of gekookt ei ook punten op voor het groepje. Vol enthousiasme worden de ei eren snel gevonden. Alleen de kleintjes hadden een beetje hulp nodig, omdat de oudste de makkelijkste verstropte eieren mee hadden genomen. Hierdoor gingen de kleinere er wel met de hoge punten aan de haal.

 

1 Comment

  1. Blij dat ik je zo blij op de foto zie staan!
    Pluk de dag, tik een eitje

    Liefs mam

Leave a Reply