Kempenkamp 2009: Dag 1: Ik hou van Boeruh…

In hun pasgevormde teams gingen de kinderen in een quiz elkaar voor het eerst te lijf. Deze quiz bestond uit veel verschillende onderdelen, maar hadden allemaal één ding gemeen: de kennis of kunde van het boerenleven!

 

Terwijl de groepen aan verschillende tafels naar het toneel keken, begon de quiz onder de de schreeuw van de geuzennaam van Psv: “Boeren, boeren, boeren…”. Dicht, Muziek en Baby hadden de show goed voorbereid en begroetten de kinderen dus in overall en klompen.

Het eerste onderdeel was de kennis van de Brabantse taal, oftwel: “heddegijdagezeetgehad”!

Er werd er een oud Brabants woord genomen en dat werd door de smurfen op 3 verschillende manieren uitgelegd. Hier kwam het woord ‘’affeseerplenkske” bijivoorbeeld voor. Tja, wat is dat nu? Een aanrecht, een kaasplankje of een step? Dit onderdeel gaf veel kinderen de nodige problemen, maar we beloven dat ze aan het eind van de week aan het eind van hun Latijn en aan het begin van hun Brabants zijn!

Hoeveel weten de kids eigenlijk van muziek? Dit is essentieel natuurlijk, een beetje boer blert wel mee! Dus werd er een nummer gestart en degene die het als eerste wist kon zo natuurlijk punten voor het team winnen. Daarna werd natuurlijk door de gehele zaal doorgezongen en Guus Meeuwis met Brabant scoorde hierbij een dikke tien!

Af en toe gebeurden er ook vreemde dingen op het podium: terwijl de show in volle gang was, kwam Baby ineens het podium op en haalde hij een kampeertent uit zijn rugzak! Een paar minuutjes later vertrok ie weer en stond daar ineens dus een tent.

Een paar onderdelen later werd echter alles duidelijk: hoe goed had iedereen opgelet? Hoeveel haringen had Baby gebruikt om het tentje vast te zetten (dit was natuurlijk nul, aangezien we binnen zaten – alhoewel sommige kinderen toch bij hoog en laag bezwoeren dat ie er 6 had gebruikt)? En moeilijker: welke kleur had zijn rugzak?

Verder moesten er vreemde groentes geraden worden, kwam er af en toe een kaasje of een worstje voorbij door een Baby verkleed als traditionele Volendamse schoonheid en we mogen natuurlijk het spijkerpoepen ook niet vergeten! Oftewel, een avondje vol boerengezelligheid.

Dit was de eerste kans voor de groepen om punten te verzamelen en het was een felle strijd. Op het einde was er een bonusronde en kon met het rad van fortuin alles op zijn kop gezet worden… De binke boeren stonden op dat moment voor met een minimale voorsprong op De losgeslagen ratten. Na de beurt van De ratten moesten De binke boeren welgeteld 8 punten scoren om hun visitekaartje met glans af te geven.

Bij het rad konden maximaal 100 punten verdient worden. Minimaal 1. Als er dan 4 uitkomt, dan gaat dat natuurlijk het boerenverstand te boven. Behalve het verstand van De binke boeren, die er content waren met de overwinning! 

1 Comment

  1. Babysmurf, wat een metamorfose !!

Leave a Reply