Kempenkamp 2008: Dag 7: Bonte avond

The dead body hunters
Wraak was het doeleinde van TDBH, omdat zij zich in hun eer voelden aangetast. Toen een zeker Brillie de naam van het goedgemutste groepje veranderde in:“The dead body hamsters”Na lang overwegen besloten zij een dag van Bril na te bootsen en hem daarmee op zijn nummer te zetten. Het begon bij het ontbijt en eindigde bij zijn verhaaltje voor het slapen gaan. Carl speelde Brillie, die al strompelend (het is ook een oude meneer tegenwoordig) op kwam en aan een tafel ging zitten. Hij preekte over Kersenjam en de lijfregels van Bril. Na het eten ging hij met een kind een potje dobbelschaak spelen, maar dat ging natuurlijk niet goed omdat Brillie de nodige snelheid miste. Na een pijnlijke nederlaag volgde het verhaal van Bril, wie eens in detail ging over Nora. Bril kon er de humor wel van in zien en tja, het DKNMT-lied moest nog komen, dus zoals altijd had Bril het laatste woord.

The Chessplaying Deamons
Vivian deed de aankondiging van alle deelnemers en daarna van de Quizmaster. Als deelnemers zaten er drie vreemde personen: een piraat, een indiaan en een ridder. De quizmaster was ook al een vreemde: beschilderd gezicht en een niet te missen schelle stem. Aan de hand van een aantal vragen zouden er deelnemers afvallen en voor de winnaar lag een tattoo van Klungel in het verschiet. Al snel bleken de vragen toch wel pittig te zijn, maar de piraat trok aan het langste eind en mocht in de finale proberen een tattoo in de wacht te slepen. Helaas voor de piraat werd het geen groot feest maar een enkeltje van de plank en werd de prijs door niemand gewonnen.

Het team van Arno
Lang, lang geleden was Brillie eens op zoek naar een kersenboom, om natuurlijk kersen te verzamelen en daarmee kersenjam te maken! Hij moest door het bos lopen en daar was het toch wel gevaarlijk! Monster na monster probeerde hem van zijn queeste te houden, maar zij wisten niet dat Brille met o.a. pepperspray op pas was gegaan. Monster na monster moest afdruipen en uiteindelijk kwam Brillie bij de boom aan om zijn geliefde kersenjam te kunnen gaan maken. Eind goed al goed.

Scream
Een moordenaar zat eens goed te denken over wie die vandaag eens een kopje kleiner zou gaan maken. Hij had er de laatste tijd al zoveel gesneefd, wie nu dan? Ach, natuurlijk… Hij kon Clemence toch eens stevig aan pakken! Gewapend met knuppel en een vocabulaire waar Arnie himself bang van zou worden ging hij op pad om het arme meisje te vermoorden. Woorden werden er niet echt aan vuil gemaakt en met een holle ‘Pok’ was het leven van het meisje beëindigd. Een collega-moordenaar kwam eventjes kijken (hij hoorde natuurlijk het bekende ‘Pok’ geluid wat ie zelf ook al menigmaal had doen laten ontstaan door het toucheren van de schedel met een knuppel). Onder het mom: ‘There can be only one’ pakte hij de knuppel af en vermoorde de moordenaar. Een toneelstuk to die for!

De Schakende Skeletten
Gargamel was het zat om maar altijd naast die blauwe rakkers te grijpen en besloot daarom maar door middel van een vermomming dichter bij smurfen te komen. Niet zomaar smurfen, maar gewonde smurfen die in het ziekenhuis zaten! Dus trok hij zijn Clini-clown vermomming aan en aldaar trof hij al snel een smurf met zijn arm in het verband en eentje met zijn voet verband. Een mooie zuster kwam nog het beeld vullen en met een paar elegante pasjes was ze weer verdwenen. Eindelijk kon Gargamel toeslaan; hij ging op de voet van de ene smurf staan en trok aan de ander zijn arm (ja, die in het verband zaten ja!). De smurfjes vluchtten voor hem en toen Gargamel ze bijna had stond daar ineens een politieagent(e) (die overigens verdacht veel overeenkomsten vertoonde met eerdergenoemde knappe zuster). Hij arresteerde Gargamel en daardoor was diens plannetje toch weer mislukt…

Horrorkids
Een improvisatiestuk waarbij de kinderen een smurf uitbeelden en het publiek moet raden welke smurf er wordt uitgebeeld. De Horrorkids deden beurtelings een smurf na en meestal was het vrij snel duidelijk welke smurf zij bedoelden. Natuurlijk een smurf die uitglijdt en pijnlijk valt: Klungelsmurf. Of bijvoorbeeld een smurf die luchtsaxofoon (of een ander blaasinstrument) bespeelt: Muzieksmurf. Alle uitbeeldingen waren goed gedaan en daardoor was kiezen van de bijpassende smurfen goed te doen!

Marcs Breakdancespektakel
Muziek zorgde voor de leuke muziek waarop Marc even zijn breakdance kunsten kon showen. Hij spinde, hij tolde (op zijn hoofd en andersom) en voor mij leek het allemaal maar erg gevaarlijk. Alhoewel ik vaak in dat soort situaties beland wanneer ik uitglijd, val of struikel, lukt het mij jammer genoeg nooit om het er zo gracieus uit te laten zien. Het was een spetterende show en een mooie inleiding op het feest wat volgde!

Leave a Reply