Kempenkamp 2000 dag 6

Donderdag 6/7/2000

Het filmen is begonnen…

Bericht van het thuisfront…

Een aantal kinderen zijn deze week blij verrast met een e-mailtje van het thuisfront. Het is natuurlijk altijd leuk een mailtje te ontvangen van je broertjes, zusjes, papa, mama, andere familie, vriendjes en vriendinnetjes. Daarom bedanken we Familie Bouten, Familie Noten, Familie Dirks en natuurlijk Margreet. Voor hun spontane mailtjes. Vanochtend kregen we ook nog een paar kaartjes voor René, Martien en Patrick. Ook hiervoor natuurlijk bedankt!

Ster van de dag

Als je in de schaakwedstrijd Mierloland tegen Smurfenland het eerste punt binnen haalt. En de hele week al veel zin hebt in kamp wordt je vanzelf een keer ster van de dag. Daarom werd Kelly Noten vandaag de ster van de dag. Ze doet overal aan mee en is altijd vrolijk.

Schaken: weddenschappen en vreemde opdrachten

De dag van vandaag begint met schaken. Een aantal kinderen hebben schaakweddenschappen. Tim had gewed dat hij in een simultaan tegen alle andere kinderen maar één punt zou verliezen. Jammer genoeg voor hem zou dit niet lukken. Hij had al een remise toegestaan toen hij ook nog van Philip verloor. Jammer Tim. Bart had gewed dat hij in een simulaan tegen de leiding maximaal 5 partijen zou verliezen. Daar bereid de kampstaf zich natuurlijk goed op voor! Smullie werd er zlefs voor naar huis gestuurd (kon hij in ieder geval al niet meer verliezen). Dit bleek niet genoeg. Bart hoefde nog maar één partij te winnen toen Klungel aanschoof aan tafle. Klungel deed zijn naam eer aan en werd door Bart van het bord geveegd. Gijs speelde tegen Tom. Ze hadden allebei gewed dat ze van elkaar zouden winnen. Uiteindelijk had Gijs de langste adem en won hij van Tom.

De kinderen die geen schaakweddenschap hadden gingen tegen elkaar schaken. Wel moesten ze goed opletten en veel geluk hebben. Waarom? Je kreeg tijdens je partij verschillende opdrachten, zoals: haal de lopers van het bord, verwissel van kleur en haal de b-lijn leeg. Dit zorgde voor nogal wat komische momenten.

Filmen

Vandaag was het dan eindelijk zover: Het filmenkon beginnen. Na een enorme verkleedpartij waren de meest komische figuren te zien. Er werd Geacteerd alsof we op Hollywood zaten. Generale repetities en echte regie zorgden erboor dat alles in één keer gefilmd kon worden. Alle verhalen zijn door de groepen zelf bedacht en zelfs de plaats van de camerasmurf (hippe en knutsel) werd door de groepen zelf bepaald. Als echte filmsterren traden ze op. Het resultaat is tijdens de premiere op de bonte avond te zien.

Weddenschappen

Zowel door de kinderen als de leiding werkten vandaag behoorlijk wat weddenschappen af. Een weddenschap die de aandacht trok was de weddenschap van Smullie en Mopper. Geblinddoekt werd er penalty geschoten. De keeper moest eerst 5 rondjes om een bal draaien en dan werd de penalty direkt genomen. Er moest minimaal twee keer raak geschoten worden. Dit mislukte natuurlijk… Als tegenprestatie gingen ze “billen branden”. Wat dat betekent zie je op de onderstaande foto.

Een andere weddenschap die de moeite van het zien waard was, was die van Hippe en Lolsmurf. Ze zouden beide geblinddoekt door het doolhof van het circuit lopen binnen anderhalve minuut begeleid door elkaar. Dat zou geen probleem moeten zijn, maar Baby en Mopper hadden een onmogelijk parcours neergelegd. Het resultaat was dat het Hippe en Lolsmurf net niet lukte.

De tegenprestatie was behoorlijk lachwekkend. Lolsmurf en Hippe werden met één voet aan elkaar gebonden en moesten zo de hele avond blijven lopen. Dat was best wel lastig…

FilmquizDe donderdagavond werd besloten met een filmquiz. Het licht ging uit en fragmenten uit diverse films (De Smurfen, Casper, Back to the future, Lang leve de koningin, It en Space Jam) werden getoond. Na ieder fragment ging het licht aan en werd er een vraag over het getoonde stukje film gesteld. Soms moest de afloop van het fragment voorspeld worden en bij andere stukjes werd gekeken of de kinderen goed opgelet hadden (bijvoorbeeld: “Waarom wil de witte koning oorlog voeren in de film Lang leve de koningin”) In het Filmteam en bij de Zombies zaten de beste kijkbuiskindertjes, want zij haalden beduidend meer punten dan de andere teams. Het tweede gedeelte van de quiz bestond uit algemene filmvragen. Daar kwamen soms originele antwoorden uit. Zo antwoordde het filmteam op de vraag een Nederlandse regisseur te noemen “Coen Winters” in plaats van Paul Verhoeven of Dick Maas. Ook bij dit onderdeel kwam het Filmteam goed voor de dag (zou het aan de naam van de groep liggen?) en zij wonnen de filmquiz dan ook met een totaal van 32 punten. De Zombies vielen wat terug maar hielden met 28 punten toch nog wat marge over om de Killers (25½ punt) en de Hollywoodjes (23 punten) achter zich te houden.

De punten voor de scorelijst:

Filmteam 10
Zombies 8
Killers 6
Hollywoodjes 4

Leave a Reply