Kempenkamp 2000 dag 5

Woensdag 5/7/2000

Opzoek naar vossen…

Ster van de dag

Vandaag was de ster van de dag Martien Stevens. Hij viel de dag ervoor op omdat hij erg zijn best deed om de zieke Margreet op te fleuren. Hij bood Margreet zijn walkman aan, zodat zij effe muziek kon luisteren. Verder stond er zwemmen op het programma en zoveel water is natuurlijk niet leuk als je een gebroken arm hebt. Martien heeft zich tijdens het zwemmen toch prima vermaakt met schaken, kletsen en twixt.

Vossenjacht

Voor vandaag stond de vossenjacht op het programma. Toen we ’s morgens wakker werden, regende het pijpenstelen en net voor het ontbijt nog steeds. Zouden we vossenjacht door kunnen laten gaan? Gelukkig hield het op met regenen, zodat we dit spel niet hoefden te schrappen. Dit jaar was de vossenjacht niet in een winkelcentrum, maar in een vrij grote wijk in Mierlo. In dit gebied moesten ze op zoek naar vossen. Een vos is een vreemd figuur, die opvalt doordat hij vreemd is gekleed of omdat hij vreemde dingen doet.

Deze vossen hadden een of twee letter(s) van een kleur bij zich. Met deze letters en de kleuren kunnen ze 4 woorden maken, voor elk team een woord. Dus moeten ze uitzoeken welk woord nu van hun is. Naast de vossen waren er dit jaar ook enkele vreemde voorwerpen geplaatst die de kinderen ook moesten zoeken. Om half elf gingen ze op pad, de ene groep had in het begin veel vossen gevonden, de andere wat minder. Halverwege de jacht ging zelf de zon schijnen, het begon zelfs warm te worden. Aan het eind van de jacht hadden de meeste toch zo’n 20 letters.

De vreemde voorwerpen, een vogelverschrikker/pop, een lucky luke vlag en een auto met een lint om de wagen met daarop een strik, werden door geen enkele groep allemaal gevonden. Wel vonden ze andere vreemde dingen, letters op de grond, ballonnen een kunstwerk. Er was zelfs een groep die een boom vond met de tekst loop 10 rondjes om de boom en dit dus ook vrolijk deden.

Na anderhalf uur lopen waren er verschillende kinderen toch wel moe, het was maar goed dat het afgelopen was. ’s Avonds werden de woorden gezogd die met alle letters gemaakt konden worden. Deze woorden waren: Script, Acteur, Camera en Filmen.De punten voor de scorelijst:

Hollywoodjes 10
Zombies 9
Filmteam 8
Killers 7

Schaken tegen Mierlo

’s Morgens moesten de kinderen weer een lunchpakketje maken, zodat we na de vossenjacht met zijn alle in het dorp kunnen eten. Nadat iedereen zijn boterhammen op had, konden we aan het middagprogramma beginnen. Dit was schaken tegen Mierlo, de schaakpartij tussen Smurfenland en Mierloland. Er waren 11 kinderen van de Mierlo, dit betekende dat we in 2 etappes moesten schaken. 10 partijen werden op een gewoon bord gespeeld en één werd op een groot schaakbord gespeeld. We begonnen fantastisch met een overwinning van Kelly. Na de eerste ronde stonden we met 6-5 voor, het was dus lekker spannend. Na deze eerste ronde was het de beurt voor de overige kinderen, hierbij speelde Joep en Eric samen tegen één schaker van Mierlo op het grote bord. Later bleek dat hij al bezig was in stap 5, maar toch wisten Eric en Joep er van te winnen. In deze tweede ronde lieten de rest van de kinderen zien wie de sterkste waren, zij wonnen namelijk met 7-4. Dus wonnen we de onderlinge confrontatie tussen Mierloland en Smurfenland met 13-9. Vanaf deze plaats wil de smurfenleiding de jeugdleiders Hans Vinken en Harry Vermeulen en natuurlijk ook de kinderen van Mierloland die geschaakt hebben.

Role-Playing GameVanavond is er een moord gepleegd in de blokhut. Of eigenlijk op een schip bij Mallorca, maar de blokhut voldeed prima. Van het schip werd ook nog een beeld gestolen. De bedoeling was dat de kinderen uit gingen zoeken wie van de aanwezigen (gespeeld door de smurfen) de daders waren. Eén voor één kwamen de mogelijke daders binnen in de kamers waar de groepjes zaten. En ze hadden het moeilijk! Stuk voor stuk hebben ze zitten zweten bij de kruisverhoren. Uiteindelijk bleek dat Bèbè (gespeeld door de lolsmurf), de secretaresse van Le Dries, de moord had gepleegd. Dit kwam omdat het te lang duurde voordat hij van zijn vrouw ging scheiden. Ook Van Hout (knutselsmurf) wilde het beeld wel hebben en probeerde Le Dries te chanteren met het feit dat hij zijn vrouw (en de zus van Van Hout) bedroog met Bèbè. Van Steenhoven was de onschuldigste van het stel (hoe kan het ook anders met babysmurf??). Hij had achter de rug van de anderen het beeld gekocht voor 12,5 miljoen en gooide de videoband met bewijsmateriaal uit het raam voordat de politie hem kon bekijken. Roks (smulsmurf) was de advocaat van Le Dries en besloot om door een kleine aanpassing van het testament van Le Dries een aardig geldbedrag te verdienen. Hij moest alleen het valse testament nog in de kluis leggen… Ook was Roks de eerste die ontdekte dat Le Dries vermoord was. Tenslotte De Korenwolf (brilsmurf). De Korenwolf had het beeld gestolen en in de keuken verborgen. De meeste groepjes hebben al deze dingen ook gevonden. En toen het spel afgelopen was, kon iedereen meteen naar bed en lekker dromen…

De punten voor de scorelijst:

Hollywoodjes 10
Zombies 9
Filmteam 8
Killers 7

Leave a Reply