Kempenkamp 2008: Dag 6: Bughouse toernooi

Veel kinderen hebben al de hele week zitten oefenen in de grote zaal, en nu vonden wij het eens tijd om te kijken wie de beste bughouser van dit kamp is. Dus werd er een bughousetoernooi opgezet. Iedereen kreeg een partner toegewezen, en vervolgens werden er 9 rondes gespeeld volgens het Zwitserse systeem.

Omdat we met een oneven aantal kinderen op kamp zijn, moest er weer een smurfje meedoen. Lennaert had het voorrecht om 9 ronden lang met een smurf aan zijn zijde te mogen schaken.

Samen met zijn smurf ging het goed met Lennart. Ook Simon en Karen wonnen veel potjes op het begin. Na 6 rondes stonden zij bovenaan. Helaas voor hen verloren ze daarna de laatste potjes. Ondertussen bleven Carl en Sander maar stijgen in de tussenstand. Na 8 rondes hadden zij 7 punten verzameld. Ze werden op de voet gevolgd door Mathijs en Martin, die 6 punten hadden. In een spectaculaire laatste ronde verloren Carl en Sander, en wonnen Mathijs en Martien hun partij. Mathijs en Martin waren toen toch nog de winnaars. Ze bleven Carl en Sander net voor op weerstandspunten.Ook erg spectaculair was de zege van Talia, die samenspeelde met Marc, op Hippe smurf. Hippe baalde zo van zijn verlies dat hij de stukken snel terug in de beginstelling zette, voor Muzieksmurf een foto van het bord kon maken. 

 

De top 3:

  1. Mathijs en Martin
  2. Carl en Sander
  3. Rob en Wendy

    De scores: 

Groep Punten
Groep 1: The death body hunters 10
Groep 2: The chessplaying deamons 7
Groep 3: Het team van Arno 9
Groep 4: Scream 8
Groep 5: De schakende skeletten 8
Groep 6: Horrorkids 8

 

Leave a Reply