Kempenkamp 2008: Dag 4: Uitdagingen + winkelspel

Vanmiddag zijn we eens het centrum van het dorp Mierlo gaan verkennen. De smurfen hadden voor elke groep een uitdaging bedacht. Bij elke uitdaging was een cryptische omschrijving. Vooraf kon elke groep kiezen uit een envelop met daarop die omschrijving, en daarna kreeg elke groep een kwartier om die uitdaging aan te gaan. 

The chessplaying deamons hadden als omschrijving “Ingewikkeld” gekozen en moesten nu vier personen zien te vinden die zich wel eens wilden laten mummificeren (ofwel: laten inwikkelen met toiletpapier). En dat is niet makkelijk! Gelukkig – ook voor onze fotografe – wisten ze toch een passant zover te krijgen.

Scream ging voor “Een blauwtje” en moest een zelfgeschreven gedicht voordragen, en daarbij als beloning een kus weten te scoren. Het dichten viel al niet mee, maar die beloning binnen halen was wel erg veel gevraagd, hè Daan. En dat dan vier keer! Gelukkig beschikte de groep ook voor de zeer charmante Clemence, voor wie dit soort dingen dagelijkse kost lijkt. In de laatste minuut werd de vierde kus gescoord. Het gedicht: Ik ben een hartendief, ik vind jou zo lief, mag ik een kusje alsjeblieft? Daarna was het de beurt aan het team van Arno dat met “Grote boodschap” koos voor het zoeken van deelnemers voor het spijkerpoepen. 7 van de 10 was hun score. De schakende skeletten hadden met “Koopje” een creatieve en commerciële keuze gemaakt. Ze moesten eerst zes aardappelmannetjes maken, en deze vervolgens ook nog eens verkopen voor euro 0,50. De verkoop van vijf mannetjes leverde de smurfen uiteindelijk een winst van 20 eurocent op. 

“Vet man!” was voor Scream, ofwel “zoek 6 personen waar je een flinke klodder gel in de haren mag smeren. Met wat kalende (om niet te zeggen: kale) mannen lukte het hen om 100% te scoren. 

Ten slotte waren er de Horrorkids met “Wil je dat wel weten?”: een enquête onder vijftien personen met wel heel onbeleefde vragen. Zo weten we nu van de79-jarige Adrianus uit Leende dat hij zo’n 82 kg weegt. Hij draagt een witte onderbroek, laat veel scheten en die stinken ontzettend. Niet dat hij zich er voor schaamt, want we hebben zijn toestemming om dit op internet te plaatsen. Dat geldt niet voor M. te A., maar die liegt dan ook vast en zeker over haar gewicht. En zo werden uiteindelijk veertien personen geïnterviewd. Hoewel niet iedereen uit de groep de vragen ook echt durfde te stellen. Het afgeven van de vragenlijst was een creatieve oplossing. Fatsoen moet je doen, hè Tom. 

Groep Punten
Groep 1: The death body hunters 10
Groep 2: The chessplaying deamons 4
Groep 3: Het team van Arno 7
Groep 4: Scream 10
Groep 5: De schakende skeletten 8
Groep 6: Horrorkids 9

WinkelspelTerwijl telkens twee groepen de uitdaging speelden, was er ook voor de andere vier groepen nog wel wat te doen. De smurfen hadden een boodschappenlijstje opgesteld, en met een krap budget (1 hele euro per groep) moet je creatief worden. Het boodschappenlijst was namelijk niet zo klein. Zo wilde Brilsmurf iets verhelderends, Potige zocht iets zwaars, Lolsmurf ging voor iets grappigs enzovoorts. Dat Muzieksmurf geen valse noten wilde, dat maakte alle andere smurfen gelukkig. Met een ijsje was de coole wens van Surfsmurf natuurlijk helemaal vervuld. Brillie kreeg een onder andere een glasscherf en koffie. Boeruh kreeg sla die niet stonk, en zo had elke smurf een paar leuk presentjes. De deskundige jury (dertien smurfen) kwam tot de volgende puntenverdeling: 

Groep Punten
Groep 1: The death body hunters 8
Groep 2: The chessplaying deamons 10
Groep 3: Het team van Arno 10
Groep 4: Scream 4
Groep 5: De schakende skeletten 7
Groep 6: Horrorkids 5

Leave a Reply