Kempenkamp 2008: Dag 3: Schaken in het spookhuis

Deze ochtend zijn de kinderen een spookhuis binnengelopen om een potjes te schaken. Niet alleen het huis zit vol met griezels, maar ook met het schaakbord is iets vreemd. Er dwalen behoorlijk wat vreemde wezens over het bord. Wat begint als een normaal potje schaak verandert al snel door enkele opdrachten in een grote nachtmerrie. Sta je net goed, verandert je tegenstander in een boze reus wiens maaltijd niet kan bekoren; dus je toren is verloren! Het spel levert veel blije en minder blije gezichten en een minuut later is het vaak net andersom. De muren van de kamers komen op de kinderen af, kamers beginnen te draaien of het laatst draait het hele spookhuis. In elke kamer een ander spook of griezel. Drakula en de weerwolf komen ook nog langs. Het ene kind heeft geluk de andere vette pech om vervolgens toch met de volle winst er vandoor te gaan. Zo komen de “The death’s body hunters” en “de schakende skeletten” met een dosis geluk en een “sterk” schaakoptreden op een gezamelijke eerste plaats.

   

Groep Punten
Groep 1: The death body hunters 10
Groep 2: The chessplaying deamons 5
Groep 3: Het team van Arno 8
Groep 4: Scream 6
Groep 5: De schakende skeletten 10
Groep 6: Horrorkids 7

Leave a Reply