Kempenkamp 1999 dag 5

 Dag 5 van het kempenkamp:

Woensdag 14/7/1999

België

Eigenlijk stond er voor vandaag zwemmen op het programma, maar nu bleek dat het de slechtste dag van de week zal zijn. Hierdoor moesten we het programma van de laatste dagen omgooien. ’s Morgens hebben de kinderen Belgisch geschaakt. Hierbij moesten ze in plaats van de koning de dame mat zetten, de dame mocht niks slaan. Het is toch een hele opgave om de dame mat ze zetten. Het is ook wel grappig om een dame pat te zien staan.

Vlak na het middageten werden er verschillende wensen vervuld. Zo kregen Babysmurf en Luilaksmurf een taart in hun gezicht geduwd door respectievelijk Wouter en Theo. Doodzonde van de vla die nog extra versierd was met heel veel slagroom en een beetje hagelslag. Verder werd de weddenschap van Brilsmurf gedaan, hij zou vijf partijen tegen Jos en Bob (afwisselend) spelen. Zij kregen per partij 5 minuten en Brilsmurf kreeg voor al de vijf partijen 10 minuten. Het was spannend, verschillende keren stond Jos of Bob beter of zelfs gewonnen. Maar dan verloren ze toch nog op tijd of door een foutje. Maar uiteindelijk wist Bob in de vierde partij Brilsmurf te verslaan. Hierdoor moest Brilsmurf een erwtensoepdouche (Het programma Word kent dit woord ook) nemen. Elk kind mocht enkele bekertjes soep over hem heen gooien. De leiding vond het toch wel zielig en hadden 2 pannen met water over hem heen gegooid, om hem een beetje schoon te krijgen. Natuurlijk was de eerste pan gevuld met koud water.

1999-17 1999-18

’s Middags hadden we een improvisatiespel, hierbij moesten ze een activiteit uitbeelden. Enkele van deze activiteiten waren carnaval en verhuizen Na een tijdje kwam er een fluitsignaal. Op dat moment moesten de kinderen stokstijf stil blijven staan. Daarna moesten ze dezelfde activiteit uitbeelden maar dan bijvoorbeeld blij, verdrietig, chagrijnig, boos, verliefd. Dit viel voor de kinderen tegen, ze vergaten vaak dat ze met een activiteit bezig waren en deden dus alleen maar blij of verliefd. Uiteindelijk zaten er toch zeer leuke stukjes van de kinderen tussen. Vooral Peter die aan een racewedstrijd mee deed, maar dan op een verliefde manier, Hij deed het prachtig. Of Ivo die stokstijf stil bleef staan met zijn mond elke keer wijd open. Het geheel viel een beetje tegen, het was eigenlijk iets te moeilijk.

Naast het improvisatiespel deden we nog trefbal. Door de meeste werd er heel fanatiek mee gespeeld. Andere hadden er eigenlijk geen zin in. Na enkele spelletjes mochten de kinderen kiezen of ze nog mee wilden doen, de meeste wilden nog wel een keer spelen. De kinderen wonnen zelfs van de leiding. Gelukkig werd er veel overgegooid zodat iedereen ongeveer even vaak de bal kon gooien.

De potige smurf van vandaag is Paul geworden. Hij kreeg deze eer omdat hij tijdens een potje lummelen het opnam voor de kleinere kinderen. Net als alle andere potige smurfen was hij zeer vereerd met deze onderscheiding.

1999-19

Role-Playing Game

Deze avond stond er wel iets heel bijzonders op het programma: het role-playing game. Een moeilijk woord voor een moeilijk spel. Bij het spel ging het erom dat je met je groep een misdaad wist op te lossen. Later bleek zelfs dat er 2 misdaden opgelost moetsten worden. Hoe gng dat? Er waren een aantal verdachten en deze verdachten werden door de leiding gespeeld. Je klreeg de kans om een aantal van deze verdachten te ondervragen en je had het verhaal wat bij een andere verdachte hoorde. Als je als groep slimme vragen stelde, dan was het mogelijk de misdaden op te lossen.

Het verhaal

Lokatie: Landgoed De Bokkerijders Datum: 31 december 1999

Op oudjaarsavond komt de familie Van den Berge tot den See traditiegetrouw bijeen op het landgoed van Oma om de jaarwisseling te vieren. En dit is een heel speciaal jaar, want het jaar 2000 komt eraan. Ook dit jaar zijn Oma, haar zoon Harry en haar dochter Mieke en de twee kinderen van Mieke, Annie en Henk, aanwezig. De man van Mieke, Christiaan, kon er helaas niet bij zijn: hij is naar het concert van Marco Borsato.Wel is de huisvriend, Advocaat Sponk, aanwezig. En natuurlijk de butler James.

Gedurende de avond wordt de Tiara van Oma gestolen.

Na het lezen van een heleboel informatie volgde de eerste vragenronde. Hierna krijgen de groepen het tweede deel van het verhaal. Hierin wordt de Butler James vermoord.

Tenslotte was er nog een tweede vragenronde. Toen ook die voorbij was moesten de groepen hun conclusies op papier zetten. Hierna werd bekend gemaakt hoe het nu allemaal eigenlijk zat. Wat bleek? De Tiara was natuurlijk gestolen door de butler James. Hij werd echter niet daarom vermoord, maar hij werd vermoord door advocaat Sponk omdat hij erachter was gekomen dat deze Sponk een oplichter was.

Leave a Reply