Kempenkamp 2003 dag 2

Zondag 20/7/2003

Een nat dagje…

Steelschaak en opdrachtschaak
Op elk kamp wordt er natuurlijk geschaakt. Deze dag betekende het dat er steelschaak gespeeld ging worden. Je speelde bij dit spel met je team tegen een ander team. Het eerste bord was het gestolen bord. Zat je hier, dan moest je wachten tot één van je teamgenoten een stuk sloeg. Je mocht dan met hetzelfde soort stuk een zet doen. Was een partij bij jouw team afgelopen, dan stalen die spelers het bord en gingen ze verder met de partij op bord één.
Dit spel werd over twee ronden gespeeld. Alleen De Zware Smurfen wisten een partij op het gestolen bord te winnen en haalde hiermee zoveel bonuspunten dat ze het spel ook wisten te winnen. De andere teams wonnen ongeveer evenveel gewone partijen, waardoor de score heel dicht bij elkaar lag.

 

Hierna was het tijd voor Smullie om zijn talenten te tonen. Hij kon zich weer helemaal uitleven met Opdrachtschaak. Onze Smulsmurf weet altijd de meest gemene opdrachten te bedenken, waardoor er van gewone partijen geen sprake kon zijn. Zelfs Lollie (die even inviel) werd helemaal gek van Smullie. Zeker toen hij ook nog alle leuke stukken van Lollie van het bord wist te manoeuvreren.

Score Steelschaak

De Zware Smurfen  10
De Detectives    8
De Boefjes      7
De Dieven      6
Onbekend       5
De Schaakmaffia   5
De Blauwe Bende   4
De Criminelen    2

Waterspellen
Voor de waterspellen waren deze keer maar liefst 5 tuinslangen aan elkaar gekoppeld zodat er niet de hele tijd met water gesjouwd hoefde te worden. In totaal werden er 6 spellen gespeeld, telkens met 2 teams tegen elkaar. Alles stond in het teken van ontsnappen aan het strenge gevangenisregime en overleven in de Kempenkampse jungle.

 

Zo moesten de teams met behulp van boterhamzakjes water uit de watervoorraad opvissen en vervolgens aan elkaar doorgeven om aan drinkwater te komen. Bij de hindernisbaan moest getraind worden voor de ontsnapping; kruipen, klimmen en glibberen waren daarbij het motto. Voor elk teamlid dat het hele parcours had afgelegd werd 1 smeurfo gestort.

 

Voordat je echter kunt ontsnappen moet je wel eerst aan hulpmiddelen kunnen komen. Aangezien deze verstopt liggen onder het water moeten ook hiervoor speciale technieken aangeleerd worden. dit werd gedaan door dingen met je mond op te vissen uit een bak met water.

 

Score Waterspellen

De Detectives    10
Onbekend       9
De Criminelen    9
De Dieven      5
De Zware Smurfen   5
De Schaakmaffia   3
De Blauwe Bende   2
De Boefjes      2

Waterpret…
Met dit mooie weer en zoveel water in de buurt is het voor Smullie natuurlijk moeilijk om zich in te houden… Het duurt dan ook niet lang of hij heeft een paar slachtoffers gevonden. Lollie moet het als eerst ontgelden en gaat kopje onder in een emmer met water.

 

Als tweede slachtoffer is Sopje aan de beurt. ook zij merkt al gauw dat het water best koud kan zijn, ook al is het nog zo warm buiten. Natuurlijk zijn zij niet de enige slachtoffers van al dat waterpret. Het gerucht gaat dat er niemand is droog gebleven…

De Waterquiz
De waterspellen op het veld waren afgelopen, maar dat betekende niet dat de waterpret al voorbij was. Grote Smurf en Lange Smurf hadden nog een heel leuk spelletje bedacht: de waterquiz. Op een paar tafels lagen een heleboel voorwerpen. Iedereen moest deze voorwerpen goed bestuderen, want je kreeg over deze voorwerpen allerlei vragen. Had je deze goed, dan kreeg je punten. Had je de vraag fout, dan kreeg je een bekertje water over je hoofd én strafpunten voor je team. Als je een vraag niet wist, mocht je deze afkopen. Je mocht dan iemand anders kiezen die deze vraag moest beantwoorden. Hoe vaker dit gebeurde hoe duurder de vraag werd.

Natuurlijk waren de vragen moeilijk want de Smurfen wilden heel graag bekertjes water omgieten. Ze kregen bij dit spel heel vaak de kans om dit ook te doen. Dit tot groot vermaak van de toeschouwers. Toch ging de lol voor de toeschouwers er snel vanaf als ze zelf plaats moesten nemen, want zo’n bekertje water is best wel koud… Was je echter geweest, dan kon je weer genieten van andere kinderen die het slachtoffer waren van de moeilijke vragen van Grote Smurf.

 

Score Waterquiz

De Zware Smurfen  10
De Schaakmaffia   8
De Dieven      6
De Blauwe Bende   6
Onbekend       4
De Boefjes      4
De Criminelen    3
De Detectives    2

De Quiz
Als avondspel was er dit keer een quiz. Alle kinderen zaten per groepje bij elkaar, en moesten zo steeds de antwoorden in de goede volgorde zetten. Brulsmurf stelde steeds een vraag, en Lolsmurf zette de antwoorden op het bord. De kinderen moesten dan de juiste volgorde bepalen.

 

Een voorbeeldvraag:

Zet de smurfen in de goede volgorde van oud naar jong:
A. Brulsmurf
B. Moppersmurf
C. Smurfin
D. Lange Smurf
E. Grote Smurf

De vragen gingen over van alles, zoals de hoogste chocoladeconsumptie in verschillende landen, de prijzen van huisdieren van hoog naar laag, etc. Als de kinderen precies de goede volgorde geraden hadden, kregen ze een Smeurfo. Het spel werd door de meeste kinderen goed meegespeeld, maar vooral het aftellen van 10 tot 0 seconden werd luid mee geschreeuwd.

Score Quiz

Onbekend      10
De Boefjes     10
De Criminelen    8
De Dieven      6
De Blauwe Bende   6
De Zware Smurfen   6
De Schaakmaffia   6
De Detectives    4

Leave a Reply