Levend stratego

Alsof de dropping gisteravond nog niet genoeg was, was het maandagmiddag alweer tijd voor een volgend spel waarin rennen centraal staat. Naast het smokkelspel is levend stratego voor veel kinderen een kampfavoriet. Om het spel te spelen gingen we weer de woonwijk in, zij het nu net in een ander hoekje van Boshoven. Boshoven is een vredig stukje Weert waar mensen gesteld zijn op hun rust, getuige een bordje op het lokale parkbankje: “Als je van plan bent niets te doen, doe dat niet hier!!!!” (naar gelieve het aantal uitroeptekens invullen). Geen probleem hoor, want het doel van het spelletje is een slagveld na te bootsen.

Opgetogen wandelden de kinderen naar hun post, waar ze een kaartje uitgedeeld kregen. Deze zijn gerangschikt van hoog naar laag, waarbij het hogere kaartje een lager kaartje kan aftikken. De uitzondering hierop is de 1, welke de 10 af kan tikken. Er zijn ook bommen die iedereen verslaan, maar door een 3 onschadelijk gemaakt kunnen worden. Tot slot was er ook een vlag welke de groepjes moesten verstoppen. Deze moest ‘bereikbaar’ en ‘in het zicht’ worden gelegd. Deze hint was niet helemaal aangekomen bij Sven, want 4 meter hoog in een boom is niet ‘bereikbaar’. Al moet gezegd worden dat hij er behoorlijk acrobatisch in klom. Onder het bankje van de smurf die de kaartjes uitdeelt voldoet bijvoorbeeld wél aan dat criteria.

Nadat de rookwolken waren opgetrokken bleek dat de scores heel dichtbij elkaar zaten. De smurfen waren daarom tot de conclusie gekomen dat de enige mogelijke uitslag de volgende was:

Buckhouse on top9
Suikerpapa’s9
De valse noten9
Gargamel9
Muzikale burgers10
Grapje van Lolsmurf10
Muzieknootjes10
De muzikale muffins10

Sorry, comments are closed for this item.