Sjoelschaak

De kinderen mochten vandaag de strijd tussen de hyena’s en Simba over de savanne voortzetten! Daarvoor mochten ze met een balletje in de bekers proberen te gooien om vervolgens het stuk te zetten dat op de beker stond. Als ze mis gooiden mochten ze een pion zetten, dat komt later nog terug!

In de eerste ronde stonden “Kermit de Sticker” als Simba en “De legendarische ijstaarten” als de hyena’s tegen over elkaar. De legendarische ijstaarten wisten dit heel snel te winnen, door expres mis te gooien! Zo konden ze alleen de pionnen zetten en naar de overkant rennen om vervolgens de koning van Kermit de Sticker te slaan. De andere twee potjes duurden wat langer. Na een lange strijd besloten “de Torenroosjes” en “Sneeuwwitje en de zeven pionnen” om de savanne eerlijk te delen. Olivier en “de magische tuinschakers” gingen tot het bittere eind tegen “De dolle Ducks”, maar wisten hier wel een winst uit te slepen!

Helaas was het buiten net zo heet als het op de savanne is ondanks de ochtendzon, dus menig kind had het zwaar. Gelukkig was Brillie zo slim om sinaasappels klaar te hebben staan na de eerste verzengende ronde, vooral Siro en Marit wisten hier wel raad mee, ze leken net Smulsmurf!

Het tweede en derde potje gingen wat sneller dan de eerste ronde. Zowel de Torenroosjes de magische Tuinschakers wisten niks in te brengen tegen de blitz van de legendarische IJstaarten, dus ondanks de hitte eindigden dit groepje met een score van 3! Vooral Cinar, Anuraag en Jurian wisten het goed uit te voeren!

Bij de andere partijen gingen het er wat gelijker aan toe. Paulien en Amber raakten tijdens hun partij wat afgeleid, in plaats van sjoelschaken gingen ze een watergevecht houden, dat past misschien wat beter bij het weer (en voor de omstanders is het ook vermakelijk natuurlijk)!

De legendarische IJstaarten10
De magische Tuinschakers7
Sneeuwwitje en de zeven pionnen8
Kermit de Sticker7
Torenroosje8
Dolle Ducks7

Sorry, comments are closed for this item.