Kempenkamp 2005 dag 8

Zaterdag 16/7/2005

Dag 8

Opstaan…
Rond half acht gaat het licht weer aan. Opstaan! klinkt het in de slaapzalen. Normaal geen probleem, maar vandaag is dat wel het geval. Het Kempenkamp 2005 is bijna afgelopen. Rond 10 uur zullen de eerste kinderen opgehaald worden. Iedereen vindt echter dat de week veel te snel is gegaan en zou het liefst nog veel langer blijven…

De eindscore
Voordat het echter zover is moet de eindstand nog bekend gemaakt worden. Dit gebeurt tijdens het ontbijt.

Na een week vol leuke spellen hebben we alleen maar winnaars. Iedereen heeft veel plezier gehad en zich erg goed ingezet bij alle spellen. Toch kan er maar één groepje de beste scores hebben behaald. NOS bleek aan het eind van het kamp met 188 punten eerste te zijn geworden. Maarliefst vijf spellen werden door NOS gewonnen, terwijl bij de andere spellen ook goede scores behaald werden. NOS bleek vooral goed te zijn in het puzzelwerk. Daarmee werden de meeste punten behaald.

Eindstand Kempenkamp 2005
NOS            188
The Gladiators      185
Julius Flapdrol      177
De Brassers        174
V (Vijf)         174
De Bataafjes       164
De Schakende Romeinen   163
De Smurfschieters     118

Voor een volledig overzicht van de gescoorde punten kun je de onderstaande tabel bekijken.

Afscheid
Rond 10 uur is het zover. De koffers zijn ingepakt en iedereen is klaar om naar huis te gaan. Inmiddels zijn de eerste ouders aangekomen. Zij willen natuurlijk graag weten wat er allemaal is gebeurd de laatste week, maar waar begin je? We hebben zoveel dingen gedaan en beleefd…
Terwijl de verhalen bij de meeste kinderen toch snel loskomen, laat René vol trots zijn blessure, die hij opliep bij een ontmoeting met Lange tijdens het voetbal, aan zijn ouders zien. Ook het feit dat Lange niet ongehavend deze ontmoeting verliet werd met een grijns vermeld…

Terwijl sommige ouders genieten van een kopje koffie krijgen andere ouders een rondleiding door de blokhut. Alle plekken worden getoond, van de slaapzaal tot en met het leidinghok.

Inmiddels zijn de meeste ouders en kinderen bezig met het inladen van de bagage. want het wordt toch echt tijd om te gaan.

 

Uiteindelijk is het dan zover: er wordt afscheid genomen van elkaar want het is tijd om naar huis te gaan. Het Kempenkamp 2005 is nu echt voorbij, maar we weten zeker dat er nog lang over nagepraat zal worden…

Afscheid van kamp
Sommige kinderen gaan zolang mee dat je het gevoel krijgt dat ze bij de kampspullen horen. Dit geld zeker voor Gijs Heeren. Hij ging dit jaar voor de achtste keer mee en dat is voor zover wij weten een record.
Gijs hebben we leren kennen als die jongen met zijn zwarte voeten die het altijd leuk vond om vies te worden. Wij hebben het gevoel dat hij dit leuk vond omdat hij graag buiten doucht…
De westrijd wie het dichtst bij de wolken komt heeft hij net van Lange verloren, want ondanks dat hij nog maar 14 is, is hij maar een paar centimeter korter dan Lange!?!
In al die jaren hebben wij Gijs leren kennen als een rustige jongen die van droge humor houdt en die geniet van de dingen die op kamp gebeuren. Het zal dan ook even wennen zijn dat hij er dit jaar voor het laatst bij was. Gijs is te oud geworden om het volgend jaar nog mee te kunnen.

Gijs bedankt voor de acht jaren dat je mee bent geweest op kamp. Wij vonden het altijd weer geweldig dat je meeging. We zullen je zwarte voeten en droge humor missen…

Tot Slot
Het zit er weer op voor dit jaar. We hebben een geweldige week met elkaar mogen beleven en er zijn net als andere jaren nieuwe vriendschappen ontstaan. We hebben veel plezier gehad en veel leuke dingen gedaan. We hopen dat jullie ook het volgend jaar weer meegaan.

Voordat het echter zover is, is er op 4 september weer de terugkomdag. Zorg dat je erbij bent want vele leuke herinneringen zullen dan worden opgehaald.

Jullie Kampstaf

Leave a Reply