Dropping

Nadat de smurfen zaterdagavond al een stukje door Boxtel hadden gelopen, was het deze keer de beurt aan de kinderen om ervoor te zorgen dat Boxtel met hun superheldkrachten van boze krachten gevrijwaard bleef. Daarvoor werden de kinderen op leeftijd gesplitst in 3 groepen.

De jongsten liepen mee met Boerûh en Dicht. Hoewel ze al heel snel heel dicht in de buurt van de blokhut kwamen, duurde het toch nog even voordat ze er waren. Boerûh stelde voor richting de schapen te lopen, maar de kinderen vertrouwden dat duidelijk niet. Want ja, een boer die zo lang door het bos loopt, die moet wel de weg kwijt zijn, toch? Uiteindelijk bleek dat Boerûh het tóch goed had, waardoor de kinderen in plaats van 5 minuten nog 50 minuten moesten lopen. Dit vond Lorijn erg grappig, de rest iets minder.

De middelste groep liep met Smurfin mee. Zij waren aan de andere kant van Boxtel gedropt en daar had je niet alleen schapen maar ook koeien, die zich gewillig door de kinderen lieten aaien. In deze groep lag het tempo het hoogst, mede geholpen door het feit dat de kinderen vergeten waren van tevoren naar de wc te gaan. Ze waren er alleen nog sneller geweest, als ze gewoon de auto’s gevolgd hadden. Smullie en Hippe hadden immers op de heenweg een langere route gekozen, maar niet op de terugweg. Goed idee van de kinderen, maar de verkeerde uitvoering!

De oudste groep moest natuurlijk het verste lopen. De verhalen gingen vooraf dat de kinderen wel 15 kilometer zouden moeten lopen, ondersteund door Brillie en Muziek. Uiteindelijk bleek dat Klungel de route had gemaakt, waardoor de route niet alleen een stuk korter was, maar ook wat minder ingewikkeld dan vooraf gehoopt. Bij het kruispunt was namelijk een kaart van de omgeving aanwezig. Daardoor was de oudste groep in no-time weer terug op de blokhut en had deze zelfs bijna de andere twee groepjes ingehaald. Tussendoor maakte Sidney nog een chaffeursgroet, met meerdere toeterende auto’s als resultaat. Altijd leuk, een beetje erkenning voor onze superhelden.

Nadat alle kinderen weer terug op de blokhut waren bleek dat Dichtsmurf een mooi kampvuur had gemaakt, waar voor iedereen nog marshmallows en warme chocolademelk was. Dat hadden de kinderen wel verdiend na een wat lange (of voor sommigen wat kortere) wandeltocht.

Sorry, comments are closed for this item.