Zandstormschaak

Vandaag speelde de kinderen zandstorm chaak. Dit lijkt een beetje op het moerasschaak dat sommige kinderen al kenden. Alleen heeft dit spel in plaats van een verplaatsend moeras een zandstorm dat op de kruising van 4 velden staat. Na elke zet verplaatst die zandstorm zich 1 veld in dezelfde richting als de zet. Daarna worden de stukken die zich aan de zandstorm grenzen 1 veld met de klok mee om de zandstorm geblazen.

Dit zorgde voor nogal wat chaos op het bord. Zo was het mogelijk om te winnen door de koning van de tegenstander van het bord af te waaien, zoals Ernst niet alleen zelf ervoer, maar ook kon gebruiken tegen zijn tegenstander. Leo had geluk, want toen hij niks meer had tegen de toren van zijn tegenstander. Maar hij werd een creatieve pat gezet, want welke kant hij ook opliep met zijn koning, hij werd altijd in schaak geblazen, dus stond hij pat.

Na 4 rondes was de strijd gestreden en volgde daar de volgende uitslag uit:

PiëlzckØlèrç 5
De Tijdreizende Torens10
De Brownie Beren8
De Etende Mensen9
Prehistorische Processierupsen 6
Ugh hubba ukka ugh7

Sorry, comments are closed for this item.