Kennismakingsspellen

Het Kempenkamp is dit jaar traditioneel weer begonnen met de kennismakingsspellen. De tijdmachine heeft ons naar de prehistorie gebracht, dus ook alle onderdelen van het spel spelen zich daar af. Zo moeten de kinderen rotstekeningen maken om dingen (zoals hun hobby of lievelingsdier) over te brengen. Een andere opdracht is Wie is het?, waarbij allerlei prehistorische wezens de revue gepasseerd hebben. Roel wist meteen het juiste kaartje te raden door stiekem te kijken welk kaartje Muzieksmurf gepakt had. Ook was er een namenspel waarbij snelheid en oplettendheid van groot belang waren, want voor je het weet kwam er een bal op je af. Ook was er een spel waarbij bekertjes water op verschillende moeilijke manieren moesten worden doorgegeven. Amber, Rens en Sven kwamen hier niet bepaald droog vanaf. Na deze en nog wat andere spelletjes, kwam er een ren-je-rotspel met de hele groep, waarbij de kinderen moesten kiezen voor de optie die op hen van toepassing is. Hou je bijvoorbeeld van pannenkoeken, of juist helemaal niet? Tot slot werd afgesloten met een spelletje bingo. De bedoeling was om je bingokaart vol te krijgen door personen te vinden die voldoen aan de eisen. Wie is bijvoorbeeld al meer dan vier keer mee geweest op kamp? (Merlijn) En wie heeft groene ogen? (Iris) Bij een volle bingokaart kregen de kinderen te horen in welk groepje ze zitten deze week.

Sorry, comments are closed for this item.