Lolsmurfs Dagboek Dag 6

De week gaat al weer richting de zaterdag. Vanochtend moesten we nog wat opruimen van de casino. Maar ja met 14 smurfen kun je best: tafeldekken, eitjes koken (we hadden eitjes gekookt voor het ontbijt, lekker!), kinderen wakker maken, kinderen aan laten kleden, tafels rechtzetten en kaasschaven. Allemaal tegelijk. Je kunt wel zeggen dat de ochtend een georganiseerde chaos is.
Ook vandaag had ik het weer voor elkaar om elke maaltijd te mogen afwassen. Dat wil zeggen dat ik na het ontbijt samen met Smurfin gezellig mocht afwassen, vandaag met de New Kids.
Het eerste spel was Spotlight schaak. Ik had gisteren echter zo’n zware dag dat ik toen heb gedoucht en daarna op mijn bed ben gaan liggen. Ik moest wel opschieten met douchen, want Knutsel wilde de douche poetsen.
Bij de lunch had ik een playlist voorbereid om samen met Brillie te gaan afwassen. Lekker veel classic rock. Gelukkig konden de kinderen het ook waarderen, anders hadden ze waarschijnlijk een boze Brillie en Lollie gehad.
’s Middags hadden we misschien wel het leukste spel van de week. Ruimte had zich namelijk flink uitgeleefd op de puzzeltocht. Ik mocht in de kampkuil zitten en de kinderen overhoren over een aantal logo’s. Er zaten wel een paar instinkers in. Is het Google of is het Chrome? Is het Windows of Microsoft? Windows pastte niet, dan misschien WindowsXP? Ik zat eerst echter redelijk beschut dus niemand zag mij, zelfs niet Valentijn die gewoon langs de kuil liep. Na een kwartiertje ben ik maar gaan verzitten want het was anders redelijk saai.
Aan het eind van het spel moesten de kinderen een puzzel in elkaar leggen. Veel groepjes hadden echter niet door dat als er 25 stukjes zijn, de puzzel van 5 bij 5 is. Zelfs als die stukjes een vreemde vorm hebben. Daarom heb ik die kinderen maar geholpen met een extra rij stukjes te leggen.
Bij het avondeten had Jonne het warm en Kevin wilde graag een beker over hem heen gooien. Nu kan ik dat natuurlijk niet zomaar toestaan, maar vond ik het stiekem wel grappig als het gebeurde. Daarom maakte ik een afspraak: hij gooide die beker lekker, helpt hij daarna met de afwas. Hij kwam echter goed weg want het was veel te druk in de keuken. Merlijn en Katya hadden namelijk allebei strafcorvee. Merlijn was onder de tafel gedoken en Katya was tijdens het eten naar de wc gegaan. Kevin paste er niet meer fatsoenlijk bij. Voor het avondcorvee hadden Ruimte en ik Guus Meeuwis uitgekozen. Hartstikke leuk om op mee te zingen, wat wij dan ook deden. Die kinderen kunnen echter wel wat meer enthousiasme gebruiken. Het was geen Iris die een paar dagen geleden zo vrolijk meezong.
Nadat de kinderen klaar waren, mochten wij echter nog verder met de gigantische pannen die we gebruiken. Dat kostte zoveel tijd dat we net optijd klaar waren voor het smokkelspel. Dit spel is elk jaar iets waar zowel de kinderen als de smurfen naar uitkijken. Die kinderen kunnen lekker rennen en wij kunnen lekker met piepende knuppels slaan. Iedereen wint. Ik heb echter mijn fiets bij en ook die werd ingezet om extra goed die kinderen te kunnen tikken. Dat vonden zij natuurlijk niet heel eerlijk. Dat snapte ik ook wel, dus daarna heb ik mijn fiets ingezet om dingen voor de begin- en eindpost te regelen. Kaartjes, drinken, bekers en zo op en neer brengen. Oja en ik heb Noor achterop mijn fiets naar de eindpost gebracht. Ik heb hetzelfde voor Daniel geprobeerd, maar die werd net voor de post toch door Dicht getikt. Jammer joh. Maar ook zonder je knuppel kun je die kinderen goed opjagen ben ik achtergekomen. Lars was heel blij dat ie mij voorbij was, maar vond het wel flauw toen hij er achter kwam dat ik niks bij had. Ook heb ik nog wat foto’s lopen maken. Fotograaf Smurfin wilde namelijk ook lekker rennen. Helaas komt aan al het goed een eind en werd ook dit spel weer afgefloten na anderhalf uur.
Hier ga ik het voor vandaag bij laten, ik ga weer eens slapen. Weltrusten!

Sorry, comments are closed for this item.