Kennismakingsspellen

Ja hoor, het kamp is weer begonnen. Dat wil zeggen dat nadat de ouders weggestuurd zijn en de regels zijn uitgelegd, het meteen weer tijd was voor de kennismakingsspellen. Deze bestonden dit jaar uit vijf verschillende spellen.

Het eerste spel was bij Muzieksmurf. Daar moesten de kinderen elkaar op de handen klappen, totdat op den duur eentje zijn hand weg mocht trekken. Sloeg de andere persoon mis, dan was deze af. Gelukkig doen kinderen vaak genoeg ‘nep-high fives’ waarbij de hand wordt weggetrokken, dus zat er meer dan genoeg oefening in.

Bij Lolsmurf moesten steeds mensen gaan verzitten, aan de hand van bepaalde eigenschappen. Hierdoor kwamen allemaal mensen bij elkaar op schoot. Op den duur had Lolsmurf 5 kinderen bij hem op schoot. Dat is stiekem best wel zwaar.

Bij Surfsmurf konden kinderen vertellen wat ze wel en niet gedaan hebben. De kinderen die iets niet gedaan hadden moesten vervolgens wegrennen voor de tikker.

Bij Ruimtesmurf werd standbeeldtikkertje gespeeld. Daar moest een tikker iedereen tikken, maar konden kinderen elkaar terug in het spel brengen door bij een getikt iemand door de benen te kruipen en zijn of haar naam te noemen.

Als laatste werden bij Babysmurf heel veel rijtjes gevormd. Lengte, leeftijd, schaakniveau, alles werd met elkaar vergeleken en de kinderen werden dan op volgorde in een rijtje gezet.

Lolsmurf had een plan bedacht om iedereen goed over de spellen te verspreiden. Dat ging alleen finaal mis, dus sloegen kinderen spellen over en sommige spellen waren drukker bezocht dan andere spellen. Dat mocht de pret echter niet drukken want aan het eind van de middag kenden de meeste kinderen het grootste deel van de namen, dus was het doel alsnog bereikt.

Sorry, comments are closed for this item.