Lolsmurfs dagboek: dag 3

Lief dagboek,

Mijn energie om dit te typen wordt elke dag minder. Ik ben op 1000 woorden begonnen en gisteren waren het er maar 500. We zullen zien wat het vandaag gaat worden.

Eerst een mededeling buiten kamp om: vandaag is het gebleken dat ik één vak gehaald heb en een dus juist niet. Binnenkort dus een herkansing, joepie. Gelukkig heeft een goede vriendin van mij door mijn hulp ook een moeilijk vak gehaald dus ik ben blij voor haar.

Maar in ieder geval, kamp. Dus. Vanochtend weer vroeg op, ik werd zelfs zo vroeg wakker dat ik ruim de tijd had om te douchen. Dat scheelt, want dat betekent dat ik de dag was begonnen met 80% minder zweet. Volgens mij klopt mijn grammatica niet, maar ik ben nu te moe om het erg te vinden. Dus ik hoop maar dat brilsmurf dit niet leest.

Toen ik klaar was met douchen was het al bijna tijd voor ontbijt, dus moesten de kinderen die aan het treuzelen waren met opstaan weer eens flink achter de veren gezeten worden. Nadat iedereen eindelijk hun bed uit was, zat ik bij het ontbijt (dit goed spellen kosten drie pogingen) bij de Vliegende Schakers aan tafel. Gezellig met Ernst, Thomas, Jelte, Jannes en Selma aan tafel. Die zou ik later die dag nog vaker gaan zien. Thomas kwam er achter dat Jelte eigenlijk de gewone halvarine (een normaal mens zegt boter, maar dan krijg ik erg veel ruzie met brilsmurf) mag hebben: vraag maar aan moppersmurf, die weet er meer vanaf. Mopper heeft net (vanavond dus) gezegd dat het waarschijnlijk een fout van hem is geweest dat Jelte een andere pot halvarine heeft. Jelte maakte overigens ook dankbaar gebruik van Thomas’ honing om in zijn thee te doen.

Bij het Atlantis schaak speelde ik de eerste ronde mee, dat was wel leuk want Smurfje (de naam die we in het programma gebruiken voor een willekeurige smurf) was ingedeeld tegen Jannes, een van mijn leerlingen. Maar ja, tegen Smurfje schaken is praktisch gezien een ronde vrij zitten, dus Jannes kreeg sowieso een punt. De andere rondes mochten weer andere smurfen schaken, want ik ging proberen kaartjes te bestellen voor een handbal wedstrijd. Hoewel het bereik hier dramatisch is, zijn ze toch binnen.

Tijdens de lunch zat ik aan een tafel met veel van de oudere kinderen. Ze waren elkaar gezellig aan het opstoken met als gevolg dat Timo een cocktail van drie drinkyoghurts, cacaopoeder en een beetje jam naar binnen had gewerkt. Een beetje knoeien moet immers kunnen, maar hij wist wel dat hij niet van tafel ging voordat het opwas. Al met al een gezellige lunch. Achteraf begon ik met het coördineren van het afruimen, maar als snel was ik harder nodig om het afwassen te regelen. Dus ik stond weer gezellig in de keuken hiephoi.

Na de lunch volgde het winkelspel waarin we een soort crazy 44 deden. Ik ga aan het eind van de vakantie ook een intro begeleiden, dus het was leuk om alvast mensen op te stoken om domme dingen te doen zoals het proberen iemand te ruilen tegen een aantal kamelen. De kinderen die weggeruild zouden worden, vonden zichzelf op de een of andere manier meer waard dan de groepsoudste als prijs in gedachte had. Toen ik met mijn eigen groepje, de Schaaklegendes klaar was, mocht een ander groepje overnemen zodat knutsel kon beginnen met kinderen terug te rijden naar de blokhut. Na ruim drie uur, meer dan een uur langer dan een gewoon groepje, rondlopen en domme opdrachten te fotograferen was ik erg blij om weer terug naar de blokhut te gaan.

Tijdens het avondeten zat ik bij de Bingoclub: KIEN!!! We aten wraps, dus ik kon de kinderen mooi uitleggen hoe je fatsoenlijk een wrap vouwt (weer drie pogingen, het is laat). Mijn groepje moest nogal lachen toen ik een tweede wrap had gehaald. Het grootste gedeelte was namelijk op dus het bestond uit restjes: guacamole, bonen en augurken. Maar ja, ik at het gewoon op dus ik mocht gewoon opstaan van tafel. Ook nu kwam ik weer bij het afwas terecht, ik mocht weer met ruimte gaan afwassen, altijd gezellig.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik na het eten medeverantwoordelijk was voor een quiz. Mijn deel was echter veel te lastig en was dus een beetje geflopt. Snel wat improviseren dan en hopen dat kinderen het niet al te goed merken. Gelukkig waren het uitbeeld gedeelte en wetenschap gedeelte naar verluid een groot succes. Ik had het geheugen gedeelte.

Dat was het voor vandaag ik ga weer slapen. Even de groetjes aan iedereen die mij in het gastenboek genoemd heeft: oma, mam, Joshua, Feline, Ingrid, Lieke, Max, Sjoerd, Rob en Annemarie

Leave a Reply