Lolsmurfs dagboek: dag 2

Lief dagboek,
Vanochtend moest ik natuurlijk vroeg opstaan. Gelukkig kon ik een paar minuten later wakker worden omdat ik op een kinderslaapzaal slaap. Hier kan ik natuurlijk geen wekker zetten, een klein voordeel van deze taak. Een maal wakker was een van de eerste prioriteiten een stopcontact vinden om mijn telefoon op te laden. Niet alleen om in geval van nood bereikbaar te zijn, maar ook omdat de muziek hierop staat. Er zijn op deze blokhut namelijk niet genoeg stopcontacten voor ons allemaal. Ik denk dat ik vannacht een stopcontact in de keuken ga gebruiken. Daarna snel omkleden, tandenpoetsen en aan de slag. Douchen zit er voor mij op de ochtend niet in, omdat ik relatief laat op sta en de douches dan bezet zijn. Een nadeel van mijn taak.
Van ochtend moesten ik en ruimtesmurf niet alleen alle ontbijt spullen voor bereiden (de kaas is dit jaar in plakken ingekocht, dus dat scheelt tijd), maar wij moesten ook een toneelstukje voorbereiden. Dit toneelstukje leidt niet alleen het thema van de dag in, vandaag Noors. Het geeft ook hints voor de spellen van de dag. Zo kwamen in ons stukje de zes paperclips voorbij die in het ruilspel verhandeld werden. Volgens mij hebben we ons voor 70% aan het script gehouden.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik tijdens het ochtend spel niet zo veel heb gedaan. Een beetje kinderen in de gaten gehouden maar meer ook niet. Voor de kinderen: nee, het is geen goed idee om met grote takken slaande bewegingen te maken. Nee leg die boomstam neer. Kom op ik meen het. Zucht. Goed zo he he, en niet meer doen he!
Bij de lunch was het weer een kwestie van binnen 2 minuten zo veel mogelijk boterhammen naar binnen werken om daarna voor alle kinderen en smurfen die het geluk hadden om aan een kindertafel te zitten thee, boterhammen enzovoorts rond te brengen. Gelukkig bleek de thee nog niet op sterkte dus kon ik in die tijd twee extra boterhammen eten. Na de lunch had ik het geluk om samen met mijn grote vriendin ruimtesmurf weer te mogen afwassen! Dit keer moesten De Legende van de Potige Toekans ons helpen. Ook de muziek van muzieksmurf was natuurlijk een grote hulp! Ik kan je een ding vertellen: keihard op muziek meeblairen tijdens het afwassen is een genot!
Na de lunch hadden we het ruilspel. Mijn taak was vrolijk rondfietsen met de EHBO-doos om foto’s te maken. Hoewel ik heel erg van fietsen houd, krijg ik na drie uur toch zadelpijn! Nadat ik van alle groepjes meerdere foto’s had gemaakt, werd mijn primaire taak om water te brengen naar de dorstige groepjes. Ik heb vele dingen gezien: verschillende soorten speelgoed, snoep, een heggenschaar.
Ook het avondeten was weer heerlijk bereid door moppersmurf en de rest. Shoarma en rijst is een geweldige combinatie. Voor mij natuurlijk geen shoarma, ik had tofu.
’s Avonds was het weer tijd voor levend cluedo, wat ook weer geweldig was. Natuurlijk werd ik als god van de oorlog vaak beschuldigd van het uitlokken van een oorlog, maar men vergat dat ik ook god van het recht was. Maar buiten mijn rol om had ik het ook goed geregeld. Lekker op de bank liggen met de muziekspeler naast me. Heerlijk.
En dan komen we weer aan het einde van de dag: kinderen naar bed en tijd voor mij om dit te typen. En natuurlijk willen de kinderen heel graag slapen….
Tot morgen.

Leave a Reply