Noors Teamschaak

Zondagochtend stond het Noors teamschaak op het programma. In de Noorse mythologie staan twee koninkrijken tegenover elkaar, de Asen en de Wanen. Regelmatig komt het daarin tot grote gevechten. De smurfen vonden dat zo’n gevecht goed te simuleren viel op een schaakbord als Noors teamschaak. In dit spel zitten er vier spelers aan een bord in plaats van twee. De tegenstander tegenover en naast je waren de tegenstanders, terwijl de speler diagonaal van je een medestander was. Als iemand mat stond op zijn eigen zet, verdwenen zijn stukken van het bord en wanneer beide spelers van het andere team mat stonden, had je gewonnen. Teamwork was dus vereist, vooral omdat elke keer zowel je medespeler als je tegenstanders wisselden. Sommige spelers wisten hierdoor boven zichzelf uit te stijgen, door goed samen te werken. Ook kwamen er een paar grappige spelsituaties voor, omdat het heel belangrijk was wie aan zet was. Zo hebben Dirk en Willem tegen Gwen en Koen per ongeluk Koen pat gezet, waardoor het hele bord remise werd. Aan de andere kant hadden Tomek en Merlijn tegen Kevin en Lars het geluk dat zij al een van hun tegenstanders mat hadden gezet: doordat het zwarte team hierdoor twee keer achter elkaar mocht zetten, was het toch niet pat en speelden ze hun partij vakkundig uit. Uiteindelijk leverde dit de volgende eindstand op:

De naam was te veel moeite 7
De schaaklegendes 8
De vliegende schakers 7
De legende van de potige toekans 7
De bingoclub 9
The legends 10

Sorry, comments are closed for this item.