Code Kraken

Deze avond kregen de kinderen de test of ze wel codes konden kraken zoals echte spionnen. Om dit te oefenen kregen ze een lege sudoku en een grote stapel codes verdeeld over de blokhut. Met deze codes konden ze de sudoku oplossen, maar dan moesten ze deze uiteraard wel eerst goed begrijpen.

Sommige van de codes waren zo simpel als het rugnummer van één van de smurfen, anderen testten de kennis van wiskunde, morse en logica. Ook bleek het vinden van de codes niet altijd even eenvoudig te zijn. Zo hadden enkele van de jongere kinderen een groot voordeel, vanwege een andere perspectief door hun lengte. Terwijl de grotere kinderen weer makkelijker codes uit de boom konden halen.

Team “Geen ID” had hier duidelijk het meeste kaas van gegeten, want zij hadden in tegenstelling tot de andere groepjes een groot deel correct kunnen invullen.

Team Mystic: 7
Geen ID: 10
Sherlock Homies: 9
?: 5
Secrets: 6
MI6: 7

Sorry, comments are closed for this item.